Ezért egyél napi 2 almát! Súlyos betegséget előzhetsz meg vele

Kardiológiai problémákat kerülhetsz el, ha beiktatsz az étrendedbe két almát naponta.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A régi mondás szerint minden nap egy alma - az orvost távol tartja. Külföldi tudósok szerint azonban ennél kicsit többet is érdemes elfogyasztanod: napi két almával megelőzheted a keringési rendellenességek kialakulását.

A Floridai Állami Egyetemen végzett kutatások szerint ez a hétköznapi gyümölcs segít elkerülni a nők körében is egyre gyakoribb szívbetegségeket.

Női kardiológiai problémák

A hazánkban vezető halálokként számon tartott szív- és érrendszeri megbetegedések már régóta nem csak férfiakat érintik.

Az egészségtelen táplálkozás, a stresszes hétköznapok és a mozgásszegény életmód következtében a probléma mind a gyakoribb a nők körében is, és sokszor vezet szívinfarktushoz.

A menopauzát követő hormonális változások miatt az idősebb nők körében még gyakoribb a keringési rendellenességek kialakulása.

Szakértők szerint a klimaxon átesett nagy-britanniai nők 45%-át érinti valamilyen szívbetegség vagy stroke.

Alma a keringési rendellenességek ellen

A Floridai Állami Egyetem szakemberei kutatásuk során 160 menopauzán átesett nő egészségi állapotát követték nyomon egy éven át.

Az alanyokat két táborra osztották: az egyik csoportba tartozóknak napi 75 gramm aszalt almát - ez a mennyiség két közepes almának felel meg -, míg a másik csoportban lévőknek ugyanennyi aszalt szilvát kellett elfogyasztani minden nap.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csökkenti a koleszterinszintet

Három hónap múltán a vérvizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy az almát fogyasztó csoport összkoleszterinszintje 9%-kal, míg az LDL-koleszterin-szintje 16%-kal volt alacsonyabb a szilvát evőkhöz képest.

Hat hónappal később még szembetűnőbb volt a különbség: az almát fogyasztó csoport összkoleszterinszintje 13%-kal, LDL-koleszterin-szintje pedig 24%-kal csökkent a kontrollcsoporthoz képest. A kutatás következő hat hónapjában már nem csökkentek tovább mért eredmények.

Csak egészségesen!

Kattints az alábbi videóra, ha kíváncsi vagy, miből áll pontosan az egészséges táplálkozás a dietetikus szerint!

Napi két alma

A szakemberek szerint, bár bizonyos mértékben a szilva is csökkenti a koleszterinszintet, ha rendszeresen elfogyasztasz napi két almát, komolyabb esélyed van rá, hogy elkerülheted a keringési rendellenességek kialakulását. A vizsgálat eredményeit a kutatók az Academy of Nutrition and Dietetics című szakmai folyóiratban ismertették.

Ezt is szeretjük