Serkenti az emésztést, védi a szívet és a sejteket: 8 ételötlet a rostban gazdag padlizsánból
Padlizsánból egészséges, könnyű ételek készülhetnek, ami az emésztést és a szívet is védi.

Nyáron tele a kert egészséges zöldséggel és gyümölccsel, többek között az egészséges, vitaminban gazdag padlizsán szezonja is elkezdődik. A zöldség rengeteg jótékony hatással bír a szervezetre nézve.
A padlizsán remek rostforrás, tartalmaz továbbá jelentős mennyiségű káliumot, folátot, mangánt, K-vitamint, magnéziumot.
Antocián színanyagai antioxidáns hatásúak, védik a sejteket a károsodástól, és segítenek megelőzni egyes krónikus betegségeket, így a rákot és szívbetegségeket. Koleszterin- és trigliceridcsökkentő hatású, a benne levő rostok javítják az emésztési folyamatokat. Ez lassítja a felszívódást, így a vércukorszint egyenletesen tartásáért is hasznos.
Padlizsános ételek
A padlizsán sokoldalúan felhasználható, könnyen beilleszthető az étrendbe, akár ízletes, vitamindús reggeli vagy könnyű vacsora is készülhet belőle, ráadásul kalóriatartalma alacsony.
(Képek: Getty Images.)
OLVASD EL EZT IS!

- szívroham
- magas vérnyomás
Csökkenti az infarktus esélyét, ha mindennap fogyasztod - 10 kötelező, szíverősítő étel

- egészséges
- fáradtság
10 étel, ami pótolja a káliumot: csökkentik a vérnyomást és a fáradékonyságot

- magnézium
- ásványi anyag