Serkenti az emésztést, védi a szívet és a sejteket: 8 ételötlet a rostban gazdag padlizsánból

Padlizsánból egészséges, könnyű ételek készülhetnek, ami az emésztést és a szívet is védi.

Padlizsános ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron tele a kert egészséges zöldséggel és gyümölccsel, többek között az egészséges, vitaminban gazdag padlizsán szezonja is elkezdődik. A zöldség rengeteg jótékony hatással bír a szervezetre nézve.

A padlizsán remek rostforrás, tartalmaz továbbá jelentős mennyiségű káliumot, folátot, mangánt, K-vitamint, magnéziumot. 

Antocián színanyagai antioxidáns hatásúak, védik a sejteket a károsodástól, és segítenek megelőzni egyes krónikus betegségeket, így a rákot és szívbetegségeket. Koleszterin- és trigliceridcsökkentő hatású, a benne levő rostok javítják az emésztési folyamatokat. Ez lassítja a felszívódást, így a vércukorszint egyenletesen tartásáért is hasznos.

Padlizsános ételek

A padlizsán sokoldalúan felhasználható, könnyen beilleszthető az étrendbe, akár ízletes, vitamindús reggeli vagy könnyű vacsora is készülhet belőle, ráadásul kalóriatartalma alacsony. 

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük