Fokhagymás, paradicsomos sült padlizsán: grillezve még finomabb
A fokhagymás, paradicsomos sült padlizsán köretnek ugyanolyan tökéletes, mint könnyű ebédnek.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Grillezve bármilyen zöldség jobb, nem kivétel ez alól a padlizsán sem. Érett, édes paradicsommal, fűszerekkel feldobva könnyen isteni fogást készíthetsz belőle, amit még diéta alatt is bevethetsz, hisz alig van benne kalória. Nagy előnye még, hogy villámgyorsan elkészül.
Fokhagymás, paradicsomos sült padlizsán
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 2 db paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál aprított koriander
- só
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A padlizsánt vágd fel karikákra, sózd be, és pihentesd 20 percig. Így biztosan nem lesz keserű. Ezt követően rakd grillrácsra, és süsd oldalanként 2-2 percig. Serpenyőben kevés olajon is megsütheted.
Közben rakd egy tálba a felkockázott paradicsomot, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Kanalazd a padlizsán tetejére, és szórd meg korianderrel.
A padlizsán az alapja a zamatos ajvárnak is. Jót tesz neki, ha grillezve kerül a mártásba.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept