Fokhagymás, paradicsomos sült padlizsán: grillezve még finomabb
A fokhagymás, paradicsomos sült padlizsán köretnek ugyanolyan tökéletes, mint könnyű ebédnek.

paradicsomos-padlizsan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Grillezve bármilyen zöldség jobb, nem kivétel ez alól a padlizsán sem. Érett, édes paradicsommal, fűszerekkel feldobva könnyen isteni fogást készíthetsz belőle, amit még diéta alatt is bevethetsz, hisz alig van benne kalória. Nagy előnye még, hogy villámgyorsan elkészül. 

Fokhagymás, paradicsomos sült padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál aprított koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt vágd fel karikákra, sózd be, és pihentesd 20 percig. Így biztosan nem lesz keserű. Ezt követően rakd grillrácsra, és süsd oldalanként 2-2 percig. Serpenyőben kevés olajon is megsütheted.

Közben rakd egy tálba a felkockázott paradicsomot, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Kanalazd a padlizsán tetejére, és szórd meg korianderrel. 
A padlizsán az alapja a zamatos ajvárnak is. Jót tesz neki, ha grillezve kerül a mártásba. 

Ezt is szeretjük