Paradicsomos, darált húsos töltött padlizsán: kiadós és laktató
A padlizsán paradicsommal és sajttal mindig finom, ebben a darált hússal gazdagított rakottasban is tökéletesek együtt.

- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A padlizsánt sokféleképpen felhasználhatod, tökéletes rántva, sütve és töltve is. Semleges íze miatt könnyen fűszerezhető. Darált hússal töltve, sajttal a tetején izgalmas ebéd vagy vacsora lehet. Kínálhatod önmagában, joghurtos öntettel vagy akár bulgurral is. Vásárlásnál fényes, keményebb, sötétlila darabokat válogass össze, hogy igazán finom legyen.
Paradicsomos, darált húsos töltött padlizsán
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 40 dkg darált sertéshús
- 4 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 20 dkg sajt
- 1 ág bazsalikom
- 1 ág petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A padlizsánt alaposan mosd meg, és vágd félbe hosszában. A belsejét távolítsd el, és sózd be 15 percre. Így biztosan nem lesz keserű. Pihentetés után itasd le róla a nedvességet.
A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a darált húst és a padlizsán belsejét. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel, bazsalikommal, és párold 10-15 percig.
A húsos masszát kanalazd a padlizsánba, rakd rá a feldarabolt paradicsomot és a sajtot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
A padlizsánt a legváltozatosabban töltheted, krémes tahinivel és gránátalmával fenséges.
Még több recept