Csak 3 dolog kell a házi immunerősítőhöz
Készítsd nagy mennyiségben, hónapokig nem romlik meg
Kattints az otthoni trükkért!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszi-téli időszakban fontos, hogy kiemelt figyelmet fordíts a betegségek megelőzésére. Ne csak akkor nyúlj a C-vitaminos doboz után, amikor már felütötte a fejét az influenza: nem árt, ha még a hűvös idő beköszönte előtt felvértezed  magad néhány biztos fegyverrel a bacilusokkal szemben.

A betegséghez két dolog kell

Aki nem fordít elég figyelmet arra, hogy az immunrendszere ellenálló legyen, mint az acél, annak bizony évente többször is meggyűlik a baja a megfázással. Épp ezért nem elegendő akkor felvenni a harcot, amikor már köhögsz, fáj a fejed, és azt sem tudod, hogy fiú vagy-e, vagy lány.

A házi praktikák mindig a legjobbak

A legtöbb családban megvannak a saját, jól bevált házi praktikák a betegség ellen. Ezeket viszont kevesen alkalmazzák megelőzés céljából is. Ha gyerekként neked is az orrod alá dugták a mézzel kevert, kifacsart citromlevet vagy a hagymateát, tudod, hogy ezek az otthon elkészíthető természetes keverékek rengeteget segítenek a betegség legyőzésében.

A jövő a gyógynövényeké? (X)

Tudtad, hogy a WHO az alternatív gyógymódok,
például a fitoterápia és a homeopátia népszerűsítésével is harcol az ellenálló mikrobák okozta probléma ellen?
Olvasd el, mit mondott  egy budapesti orvoskonferencián dr. Peter Fisher, a Royal London Hospital for Integrated Medicine kutatási igazgatója, az angol királynő orvosa az alternatív terápiákról!

Citromos-gyömbéres méz

Hozzávalók 1 befőttesüveghez:

  • 1 db citrom
  • 1 db ugyanakkora gyömbér
  • 1 üveg akácméz

Elkészítés:

A citromot és a gyömbért jól tisztítsd meg, majd pucold meg a gyömbért. Vágd karikákra mindkettőt, és pakold be őket rétegesen a befőttesüvegbe. Ezt öntsd nyakon a mézzel, és tárold a hűtőben - egyébként egy-két hónapig simán eláll, tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Adj neki három napot, hogy az egész jól összeérjen. Ihatod teaként, vagy ízesíthetsz vele bármilyen más teát is.

Ezt is szeretjük