Csak 3 dolog kell a házi immunerősítőhöz
Kattints az otthoni trükkért!
Az őszi-téli időszakban fontos, hogy kiemelt figyelmet fordíts a betegségek megelőzésére. Ne csak akkor nyúlj a C-vitaminos doboz után, amikor már felütötte a fejét az influenza: nem árt, ha még a hűvös idő beköszönte előtt felvértezed magad néhány biztos fegyverrel a bacilusokkal szemben.
A betegséghez két dolog kell
Aki nem fordít elég figyelmet arra, hogy az immunrendszere ellenálló legyen, mint az acél, annak bizony évente többször is meggyűlik a baja a megfázással. Épp ezért nem elegendő akkor felvenni a harcot, amikor már köhögsz, fáj a fejed, és azt sem tudod, hogy fiú vagy-e, vagy lány.
A házi praktikák mindig a legjobbak
A legtöbb családban megvannak a saját, jól bevált házi praktikák a betegség ellen. Ezeket viszont kevesen alkalmazzák megelőzés céljából is. Ha gyerekként neked is az orrod alá dugták a mézzel kevert, kifacsart citromlevet vagy a hagymateát, tudod, hogy ezek az otthon elkészíthető természetes keverékek rengeteget segítenek a betegség legyőzésében.
Tudtad, hogy a WHO az alternatív gyógymódok,
például a fitoterápia és a homeopátia népszerűsítésével is harcol az ellenálló mikrobák okozta probléma ellen?
Olvasd el, mit mondott egy budapesti orvoskonferencián dr. Peter Fisher, a Royal London Hospital for Integrated Medicine kutatási igazgatója, az angol királynő orvosa az alternatív terápiákról!
Citromos-gyömbéres méz
Hozzávalók 1 befőttesüveghez:
- 1 db citrom
- 1 db ugyanakkora gyömbér
- 1 üveg akácméz
Elkészítés:
A citromot és a gyömbért jól tisztítsd meg, majd pucold meg a gyömbért. Vágd karikákra mindkettőt, és pakold be őket rétegesen a befőttesüvegbe. Ezt öntsd nyakon a mézzel, és tárold a hűtőben - egyébként egy-két hónapig simán eláll, tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Adj neki három napot, hogy az egész jól összeérjen. Ihatod teaként, vagy ízesíthetsz vele bármilyen más teát is.
- természetes csodaszer
- gyömbér
- méz
- citrom
- grépfrút
- betegség
- megfázás
- immunerősítő
- immunrendszer
- Életmód