Mutasd az írásod!

Ilyen betegségekre számíthatsz

Betűid alakjának, soraid tömörségének változásából látszik, ha valamilyen pszichés vagy egészségügyi probléma fenyeget.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grafológia tudománya az írás alapján többnyire a személy jellemét, lelki- és szellemi állapotát vizsgálja. Az írásképben megjelenő átalakulások segítségével azonban nem csak általános jellemzés adható rólad. Általa nyomon követhetővé válnak testi változásaid, betegségeid is. A grafológia tudománya tehát tekinthető diagnosztikus módszernek.

Kézírásodból megállapítható aktuális pszichés és fizikai állapotod, valamint a benned végbemenő lelki és szomatikus változások. Természetesen ahhoz, hogy az átalakulások nyomon követhetőek legyenek, több általad – különböző időpontokban – írt kéziratot kell összehasonlítani. Minden papírra vetett vonal információt hordoz. Fontos lehet írásod dőlésszöge, betűid mérete, vagy akár a szavak és a sorok közti távolság is.

Stressz

A civilizált világ egyik legfőbb problémája a stressz. A feszített élettempóból adódó rossz közérzet és idegeskedés sok egyéb pszichoszomatikus betegség alapja lehet.

A világ kirekesztése

A stressz egyfelől – emberi kapcsolataidat tekintve – erős hárításra késztethet. Ez a fajta magatartás megmutatkozhat kézírásodban is. Erre utalnak a szokatlanul nagy szóközök, valamint a betűket összekötő vonalak meghosszabbodása. Ezen kívül pedig stresszes lelkiállapotod megfigyelhető a rendkívül nagyra nőtt margókban is. Ebben az esetben írásod arra utal, hogy próbálsz bezárkózni, elhatárolódni a külvilágtól.

Szorongás

A stressz pszichés szorongást idézhet elő. Ha írásod túlzottan összeszorított, soraid, valamint betűid szűkebbek a szokásosnál, valószínűleg szorongsz valami miatt.

Írásod tükrözi hangulatodat, ezért, ha a sorok lefelé kunkorodóvá válnak, közérzeted valószínűleg épp a mélyrepülés fázisába ért, és meglehetősen enervált vagy.
Mindemellett a nagyon laza írásmód – a szorongás következtében beállt – belső tartalékaid széthullásáról tanúskodik.

Kimerültség

Ha soraid nagyon hullámzóak, valószínűleg egy olyan periódusodat éled, amikor hiányoznak életedből a stabil pontok. A stresszes állapotból fakadó kimerültség jele lehet a betűk méretének változása, kisebbedése. Ezenkívül írásod tempója is lassabbá válhat, a sorok vonala pedig hullámosabb lesz a megszokottnál. A kimerültség egy további jele, ha a szóvégi vonalak hossza lerövidül vagy eltűnik.

Szervi problémák

Írásképedből nem csak a stressz, a felfokozott élettempó káros hatásai olvashatók ki. Írásod megváltozása utalhat néhány konkrét szervi problémára is.

Vese-, máj- vagy tüdőbetegség

Ezeknek a belső szerveknek a problémája legtöbbször az „a” és az „o” betűk írásmódjának változásában érhető tetten. A vese-, máj- vagy tüdőbetegségek különböző módon változtatják meg az említett magánhangzók alakját. Előfordulhat, hogy a probléma kialakulását követően „a” és „o” betűid oldalról vagy felülről összenyomódnak. Ugyanakkor gyakori elváltozás lehet ezeknél a betegségeknél a két magánhangzó körvonalának halványulása is.

Szív

Ha a betűket összekötő vonalak hirtelen elindulnak az írásjegyek teteje felé, ugyanakkor a görbébb összekötő vonalak helyét átveszik a szokatlanul egyenesek, érdemes odafigyelned testedre.
Az írásképnek ez az elváltozása ugyanis szívproblémákra utalhat. Bár ez egy elég ritka tünet, ha megjelenik írásképedben – biztos, ami biztos –, nem árt alávetned magad egy komolyabb kivizsgálásnak.

Ha úgy érzed, a cikkünkben leírt tünetek téged is érintenek, vagy bármilyen - a témával kapcsolatos - kérdésed van, bátran keresd Sulyok Ágnest, grafológus szakértőnket.

OLVASD EL EZT IS!

no tanul
  • tanulás
  • táplálkozás

Ezeket edd vizsgaidőszakban!

Ezt is szeretjük