Ezt az ételt jobb, ha nem teszed air fryerbe - Pillanatok alatt tönkreteheti az eszközt
Nem minden ételt érdemes forró levegős sütőben elkészíteni.
Egy brit dietetikus szerint érdemes megfontolni, milyen ételeket készítünk forró levegős sütőben. Egyes élelmiszerek ugyanis pillanatok alatt tönkretehetik az eszközt.
Ezt az ételt jobb, ha nem teszed air fryerbe
A forró levegős sütők hatalmas népszerűségre tettek szert az elmúlt időszakban. Nem véletlenül, hisz az air fryerben egyszerűbb és egészségesebb főzni. Nem kell hozzá olajat használni, ezért az így készült étel kevesebb kalóriát tartalmaz, ráadásul másfélszer hatékonyabb, mint egy hagyományos sütő.
Candess Zona-Mendola élelmiszer-biztonsági szakember szerint azonban jó tudni, hogy nem minden étel alkalmas arra, hogy légsütőben süssük. A bacon például amellett, hogy nehezen tisztíthatóvá teszi a készüléket, még veszélyes is. Sütés közben a szalonnából rengeteg zsír olvad ki és fröcsög szét, ami rátapadhat az air fryer fűtőelemeire, és a készülék füstölni kezdhet, és akár tönkre is mehet.
A gomba ellenes plusz
A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció
A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy a bacon egy kicsi, de nagy odafigyelést igénylő étel, amit nem könnyű megfordítani és kiszedni a sütő kosarából anélkül, hogy összetörne. Emellett hagyományos sütőben sütve sokkal nagyobb adagot lehet készíteni belőle, amivel időt és energiát spórolhatunk meg.
Az air fryert leginkább gyorsan elkészíthető, kisebb adagokra érdemes használni. Halak és más tenger gyümölcsei, kisebb húsok és zöldségek is kiválóan alkalmasak a forró levegős sütéshez. Candess Zona-Mendola nem ajánlja, hogy tésztabundában sült húsokat, sajtot vagy szalonnát készítsünk benne.
Ennyi fehérjét kellene enni egy nap 60 éves kor fölött - Erősíti az izmokat, és a csontokra is jó hatással van
Az idősödő szervezet számára nagyon fontos a megfelelő fehérjebevitel.
Elolvasom(A képek forrása: Getty Images Hungary)
OLVASD EL EZT IS!
- úszógumi ellen
- gyakorlatok alhasra