3 extra hatékony emésztésserkentő
Ha fogyókúrázol, fontos, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt egyél. A bennük található rostok az emésztést is serkentik.
A következő zöldségek és receptek lényeges mértékben megkönnyítik a fogyókúrát. Fogyaszd őket bátran, és a súlyvesztésen túl szervezetedet is méregteleníted.
Csicseriborsó
A tartalmas és laktató, dióízű és meglepően krémes állagú csicseriborsóban nagy mennyiségben találhatóak rostok és flavonoidok, melyek segítik az emésztőrendszer működését, emellett a szív egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszanak.
A csicseriborsó a kutatások szerint hatékony immunerősítő, emellett a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát is csökkenti, amit részben proteáz-tartalmának köszönhet - a proteáz segít megállítani a rákos sejtek DNS-romboló tevékenységét.
A csicseriborsó továbbá antioxidáns E-vitaminban is gazdag, mely növeli a fehérvérsejtek ellenálló-képességét a fertőzésekkel szemben. Emellett jó forrása az izoflavonoknak is, vagyis azoknak a növényi vegyületeknek, melyek a bélben ösztrogén hormont utánzó anyaggá alakulnak, hogy segítsenek megakadályozni az ösztrogénnel összefüggő betegségek kialakulását, például az erőteljes premenstruációs tüneteket, illetve a mellrákot.
Hozzávalók: 400 g csicseriborsó, 2 gerezd összezúzott fokhagyma, 3 nagy citrom leve, 2 teáskanál szójaszósz, 1 apróra vágott, piros húsú paprika.
Tedd a hozzávalókat turmixgépbe, és pépesítsd sima masszává. Ha a massza túl sűrű, öntsd fel egy kevés vízzel. A krémet mártásként is használhatod különféle salátákhoz, zöldségekhez, illetve zabkekszek, puffasztott gabonaszeletek mellé.
Brokkoli
Magas vitamintartalma és immunerősítő hatása révén a brokkoli az egyik leghatékonyabb ellenszere a betegségeknek - tartalmaz többek közt B3-, B5-, C- és E-vitamint, valamint folsavat, kalciumot, béta-karotint, vasat, cinket, illetve szulforafánokat, melyek közismerten rákellenes vegyületek.
Kalóriában szegény, ugyanakkor jóval több tápanyagot tartalmaz, mint bármelyik más zöldség. Erőteljes antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, továbbá olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek elengedhetetlenek az idegrendszer egészséges működéséhez. A brokkoli rostokban is igen gazdag, így fogyasztása hozzájárul az emésztőrendszer egészségének megőrzéséhez, valamint méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik, aminek köszönhetően a májat is megóvja.
Hozzávalók: 2 evőkanál szezámolaj, 1 friss, 5 cm-es gyömbér lereszelve, 1 fej brokkoli, 1 gerezd zúzott fokhagyma.
Mosd meg, és aprítsd fel a brokkolit. Óvatosan melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a gyömbért és a brokkolit. Kevergetve süsd az olajban 3 percig, majd add hozzá a fokhagymát, és süsd tovább 5 percig. Önmagában, köretként, valamint barnarizshez keverve is kiváló.
Édesburgonya
Az édesburgonya nagyszerű C-vitamin-forrás, emellett B- és E-vitamint, béta-karotint, vasat, káliumot és rostot is igen nagy mennyiségben tartalmaz. Mindezeknek köszönhetően kiváló antioxidáns és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik, és segít a rák leküzdésében is. A benne található E-vitamin a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is nélkülözhetetlen, a B-vitamin az anyagcsere-folyamatok és az idegrendszer egészségének megőrzésében segít, míg a rostok révén - melyek legnagyobb mennyiségben a héjában találhatók meg - hatékony méregtelenítő, emésztésserkentő és koleszterincsökkentő étel válhat belőle.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Figyelj, hogy mindig narancssárga édesburgonyát vásárolj, a fehér fajtában ugyanis jóval kevesebb béta-karotin van.
Hozzávalók: 3 héjában főtt, felkockázott édesburgonya, 4 zöldhagyma, 2 szárzeller, 70 g dió, 1 zöldpaprika, 2 dl savanyított tejszín, 2 evőkanál borecet.
Aprítsd fel a zöldségeket, majd tedd az összes hozzávalót egy nagy salátástálba. Ezután alaposan keverd össze a salátát. Fogyaszthatod önmagában, de akár köretként is.
Cikkünk a 100 természetes immunerősítő című könyv alapján készült.
- burgonya
- brokkoli
- zsírégető táplálék
- zsírégető zöldség
- fogyasztó praktikák
- emésztésserkentő szer
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!
- diéta a tartós fogyásért
- mintaétrend a tartós fogyásért
Add le végleg túlsúlyodat!
- diéta a tartós fogyásért
- mintaétrend a tartós fogyásért
6 hét, 10 kiló - Add le teljes túlsúlyod az Ízpont-diétával!
- diéta a tartós fogyásért
- mintaétrend a tartós fogyásért