Ha már belevágtál a fogyókúrába, és sikerült megszabadulnod pár kiló feleslegtől az édességek kiiktatásával, ám a súlyvesztés megtorpant, érdemes alaposabban átgondolnod az étrendedet. Korábbi cikkünkben a szakértő tanácsait olvashatod a jelenséggel kapcsolatban. Alább pedig megnézheted, melyek azok az alacsony rosttartalmú ételek, amiknek fogyasztása nem kifejezetten javasolt a diéta során.

Száz gramm ananászkonzerv körülbelül 0,9 gramm rostot, ráadásul hozzáadott cukrot és olyan tartósítószereket tartalmaz, melyek tovább lassítják az emésztés folyamatát.

A felvágottak nem csupán rostszegény táplálékok, de a gyengébb minőségű változatok olyan mesterséges illat- és színezőanyagokat tartalmaznak, melyek lebontása terheli a májat, lassítja az emésztési folyamatokat.

A fehér lisztből készült tésztafélékből száz gramm körülbelül 0,5 gramm rostot tartalmaz. Ha nem tudsz lemondani a spagettiről, fogyassz teljes kiőrlésű változatot.

A tejtermékek önmagukban sem tartalmaznak rostot, ilyen módon tehát nem segítik az emésztés folyamatát. Ám vannak közöttük olyan kifejezetten magas zsírtartalmú és mesterséges adalékanyagokkal dúsított élelmiszerek, mint a krémsajtok.

A fehér lisztből készült kenyér, zsömle és más pékáruk amellett, hogy vércukorszint-ingadozást okozak, körülbelül egy gramm rostot tartalmaznak, így lassítják az emésztést. Érdemesebb helyettük teljes kiőrlésű pékárukat fogyasztanod.

Az instant levesek szinte minden konyhaszekrényben ott lapulnak, hogy szükség esetén tíz perc alatt az asztalra kerülhessen az étel. Fogyasztásuk azonban nem javasolt, ha szeretnéd megőrizni egészségedet, és nem szeretnéd, hogy a nagy mennyiségű hozzáadott só, valamint tartósítószer megterhelje az anyagcserédet.
Teljes kiőrlésű termékek a szakértő szemével
Kattints az alábbi videóra, és hallgasd meg a szakértő véleményét a fehér és a teljes kiőrlésű kenyér közötti különbségről!