4 szaftos, vörösboros pörkölt
Akár bográcsban, akár a tűzhelyen készíted, egy jó kis szaftos pörköltnek nincsen párja. Dobd fel egy kis vörösborral, hogy pikáns legyen.
Még jó az idő, így érdemes tüzet rakni a szabadban, majd ott elkészíteni egy jó kis bográcsozás keretében az alábbi szaftos, vörösborral fűszerezett pörkölteket.
Ha pedig erre nincs lehetőség, akkor nyugodtan nekiláthatsz a konyhában, és megfőzheted a kedvenc lábasodban is.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg felkockázott marhahús
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 pohár vörösbor
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- késhegynyi őrölt kömény
- 1 evőkanál zsír
- 1,5 evőkanál pirospaprika
- só
A hagymát kockázd fel, majd párold üvegesre a megolvasztott zsíron. Dobd rá a felkockázott marhahúst, és fehéredésig pirítsd. Szórd a húsra a pirospaprika felét.
A paradicsom héját húzd le - előtte tedd forró vízbe -, majd vágd apróra, és vágd kis darabokra a paprikát is. Add őket a húshoz, sózd meg az egészet, majd kezd el párolni, egyelőre víz hozzáadása nélkül. Főzd 30 percig, majd öntsd hozzá a vörösbort, add hozzá a felaprított fokhagymát és a köményt. Mielőtt elkészülne, add hozzá a pirospaprika másik felét is, így szép piros színe lesz.
Vörösboros vaddisznópörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg vaddisznóhús
- olaj
- 3 nagy fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 babérlevél
- 1,5 dl száraz vörösbor
Az olajban pirítsd meg a felkockázott hagymát, majd forgasd bele megtisztított, felkockázott vaddisznóhúst. Sózd meg, és időnként kevergetve saját levében pörköld. Mikor megpirult, szórd rá a pirospaprikát, tedd bele a babérlevelet, és párold félpuhára. Végül tedd bele a felvágott paprikát és paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát, öntsd rá a bort, majd főzd készre.
Vörösboros szarvaspörkölt
Hozzávalók:
- fél kg szarvaslapocka
- fél kg szarvaslábszár
- 2 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 5-6 szem borókabogyó
- 3 dl vörösbor
- 1 cseresznyepaprika
- 3 zöldpaprika
- 2 paradicsom
A húst és a vöröshagymát kockázd fel, a fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón. Pirítsd meg a hagymát, add hozzá a húst, és pörköld meg. Adj hozzá kevés vizet, a fűszereket, és lassú tűzön főzd. Ha a hús félig megpuhult, ami beletelik egy kis időbe, add hozzá a vörösbort. Ekkor add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát is, majd főzd készre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vörösboros kakaspörkölt
Hozzávalók:
- 1 kakas
- 1 csomag belsőség - máj, zúza
- 1 dl olaj
- 2 nagy fej hagyma
- só
- 2 evőkanál őrölt paprika
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd aranysárgára, majd szórd rá a paprikát. Tedd bele a megtisztított és feldarabolt kakast és a zúzát. Sózd meg, keverd meg, majd fedd le. A levét időnként pótold, nagyjából egy óra múlva lesz kész. Az utolsó negyedórában add hozzá a megtisztított, feldarabolt paradicsomot, a zöldpaprikát és a májat. Tálald galuskával.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha