A puncsszelet receptje
Ki ne ismerné a cukros, rózsaszín mázzal borított, piskótaszeletek közé rejtett barna masszával tökéletesre alkotott puncsszeletet?
Első ránézésre macerás darabnak tűnhet, és kicsit az is, azonban ha jól osztod be az idődet és a munkafázisokat, akkor alig több mint egy óra alatt elkészülhetsz vele.
Ha gondolod, a töltelékbe beledolgozhatsz pár egész meggyet is a kedvenc befőttedből.
Puncsszelet
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanálnyi őrölt kávé
- 3 evőkanálnyi holland kakaópor
- 3 evőkanálnyi baracklekvár
- 3 evőkanálnyi porcukor
- pár csepp rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 dl meggylé
A mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál málnaszörp
- 1 tojás
Elkészítés ideje:
75 perc.
Elkészítés menete:
Először készítsd el a piskótát: a tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd habosra a cukorral, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport is. A fehérjéket verd fel egy csipet só társaságában, majd ha már elég kemény, óvatos, de gyors mozdulatokkal keverd a többiekhez. Bélelj ki egy 20x30-as tepsit sütőpapírral, és egyengesd el benne a masszát. 180 fokon, körülbelül 15-20 perc alatt süsd készre. Amíg sül, dobd össze a mázat, hogy időt nyerj. Ehhez a tojásból csak a fehérjére lesz szükséged, ezt dolgozd simára a porcukorral, majd színesítsd meg a málnaszörppel, ha kész van, tedd félre.
Az elkészült piskótából vágj le akkora részeket, hogy a végén egy négyzet alakú rész maradjon egyben. A levágott részeket darabold különböző méretűre, és tedd egy tálba. A tejet melegítsd fel, öntsd rá, majd dolgozd hozzá a többi töltelékhez valót is. Ha kenhető, de elég masszív ahhoz, hogy egyben maradjon, akkor jó, ha nem ilyen, akkor némi liszttel sűrítsd be. A négyzet alakú lapot hosszában vágd félbe, lehetőleg pont a közepén, majd az alsó részen egyenletesen oszlasd el a tölteléket, fedd le a felső résszel, kend meg a mázzal, majd tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. Érdemes alufóliával, vagy valamilyen vékonyabb fémlappal megtámasztani, hogy biztosan egyben maradjon, amíg meg nem dermed.
A kép a zenobia.blog.hu/-ról származik.
Hagyományos sütemények a nagyi konyhájából
A legjobb sütiket mindig a nagymamák készítik, megpróbáltunk tőlük pár jó receptet begyűjteni, válogass közülük bátran!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- cukor
- kelt tészta
Emlékszel a pacsnira?
- tojás
- tej
Vaníliás-mazsolás madártej
- mogyoró
- dió