A puncsszelet receptje
Cukrászdai klasszikus
Ki ne ismerné a cukros, rózsaszín mázzal borított, piskótaszeletek közé rejtett barna masszával tökéletesre alkotott puncsszeletet?

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Első ránézésre macerás darabnak tűnhet, és kicsit az is, azonban ha jól osztod be az idődet és a munkafázisokat, akkor alig több mint egy óra alatt elkészülhetsz vele.

Ha gondolod, a töltelékbe beledolgozhatsz pár egész meggyet is a kedvenc befőttedből.

Puncsszelet

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanálnyi őrölt kávé
  • 3 evőkanálnyi holland kakaópor
  • 3 evőkanálnyi baracklekvár
  • 3 evőkanálnyi porcukor
  • pár csepp rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl meggylé

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál málnaszörp
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

75 perc.

Elkészítés menete:

Először készítsd el a piskótát: a tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd habosra a cukorral, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport is. A fehérjéket verd fel egy csipet só társaságában, majd ha már elég kemény, óvatos, de gyors mozdulatokkal keverd a többiekhez. Bélelj ki egy 20x30-as tepsit sütőpapírral, és egyengesd el benne a masszát. 180 fokon, körülbelül 15-20 perc alatt süsd készre. Amíg sül, dobd össze a mázat, hogy időt nyerj. Ehhez a tojásból csak a fehérjére lesz szükséged, ezt dolgozd simára a porcukorral, majd színesítsd meg a málnaszörppel, ha kész van, tedd félre.

Az elkészült piskótából vágj le akkora részeket, hogy a végén egy négyzet alakú rész maradjon egyben. A levágott részeket darabold különböző méretűre, és tedd egy tálba. A tejet melegítsd fel, öntsd rá, majd dolgozd hozzá a többi töltelékhez valót is. Ha kenhető, de elég masszív ahhoz, hogy egyben maradjon, akkor jó, ha nem ilyen, akkor némi liszttel sűrítsd be. A négyzet alakú lapot hosszában vágd félbe, lehetőleg pont a közepén, majd az alsó részen egyenletesen oszlasd el a tölteléket, fedd le a felső résszel, kend meg a mázzal, majd tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. Érdemes alufóliával, vagy valamilyen vékonyabb fémlappal megtámasztani, hogy biztosan egyben maradjon, amíg meg nem dermed.

A kép a zenobia.blog.hu/-ról származik.

Hagyományos sütemények a nagyi konyhájából

A legjobb sütiket mindig a nagymamák készítik, megpróbáltunk tőlük pár jó receptet begyűjteni, válogass közülük bátran!

Blog.hu ajánló