Vaníliás-mazsolás madártej
Igazi ünnepi finomság
A madártej ugyan nem egy bonyolult desszert, de mégis csak ünnepi alkalmakkor készítjük.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó madártej titka az ínycsiklandó vaníliás krémben és a szépen egyben maradt tojáshabgaluskákban rejlik, ha ez a kettő megvan, már nagy baj nem lehet.

Ha nincs kedved a fehérjékkel sokat kínlódni és bízol a mikródban, akkor miután felverted őket, tedd be a mikróba egy-másfél percre, magas fokozatra - 750 watt környékére -, ha szépen feljönnek, akkor már kész is vannak.

Vaníliás madártej

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 1,3 liter tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanálnyi porcukor
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 5 dkg mazsola
  • 1 rúd vanília
  • 1 fél citrom

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Vedd elő a kedvenc dupla falú edényed, és tölts bele egy liter tejet. A vaníliarudat kapard bele, keverd hozzá az egyik kanálnyi porcukrot, majd dobd fel a tűzre, és forrósítsd fel, nem baj, ha nem forr fel teljesen, elég, ha elkezd, akkor már vedd is le a tűzről. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá, majd amikor már félig megvan, csepegtesd hozzá a fél citrom levét és folytasd a habverést, amíg teljesen kemény nem lesz. Ekkor keverd hozzá a maradék porcukrot, majd még egy kicsit verd a habot, utána már elég keménynek kell lennie. A lehető legkisebb lángra tedd vissza a tejet, majd egy öblösebb evőkanállal szedj bele galuskákat a fehérjehabból.

Nagyjából egy percet fürödjenek mindkét oldalukon, aztán szedd ki őket egy szűrőedénybe. Ha mindenki szépen egyben maradt, és már a szűrőedényen pihen, akkor már félig kész a madártejed. A sárgájákat tedd egy tálba, majd keverd habosra a kristálycukorral. A lisztet a maradék hideg tejjel keverd csomómentesre, öntsd fel a vaníliás tejjel, forrald fel, majd várj egy picit, amíg hűl - pár perc elég, nem kell, hogy hideg legyen, csak ne legyen túl forró, ha az ablakba teszed, két-három perc múlva már használhatod is -, majd folytonos keverés mellett adagold a sárgájákhoz. Ha szépen összeállt az egész homogén krémmé, akkor már nincs más dolgod, mint beleszedni a habgaluskákat és megszórni az egészet a mazsolával, majd betenni a hűtőbe, amíg nem érkeznek meg a vendégek.

A legszebb karácsonyi sütemények

Ha még nem teljes az ünnepi menüsor, dobd fel egy finom és látványos édességgel!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük