Vaníliás-mazsolás madártej
Igazi ünnepi finomság
A madártej ugyan nem egy bonyolult desszert, de mégis csak ünnepi alkalmakkor készítjük.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó madártej titka az ínycsiklandó vaníliás krémben és a szépen egyben maradt tojáshabgaluskákban rejlik, ha ez a kettő megvan, már nagy baj nem lehet.

Ha nincs kedved a fehérjékkel sokat kínlódni és bízol a mikródban, akkor miután felverted őket, tedd be a mikróba egy-másfél percre, magas fokozatra - 750 watt környékére -, ha szépen feljönnek, akkor már kész is vannak.

Vaníliás madártej

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 1,3 liter tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanálnyi porcukor
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 5 dkg mazsola
  • 1 rúd vanília
  • 1 fél citrom

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Vedd elő a kedvenc dupla falú edényed, és tölts bele egy liter tejet. A vaníliarudat kapard bele, keverd hozzá az egyik kanálnyi porcukrot, majd dobd fel a tűzre, és forrósítsd fel, nem baj, ha nem forr fel teljesen, elég, ha elkezd, akkor már vedd is le a tűzről. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá, majd amikor már félig megvan, csepegtesd hozzá a fél citrom levét és folytasd a habverést, amíg teljesen kemény nem lesz. Ekkor keverd hozzá a maradék porcukrot, majd még egy kicsit verd a habot, utána már elég keménynek kell lennie. A lehető legkisebb lángra tedd vissza a tejet, majd egy öblösebb evőkanállal szedj bele galuskákat a fehérjehabból.

Nagyjából egy percet fürödjenek mindkét oldalukon, aztán szedd ki őket egy szűrőedénybe. Ha mindenki szépen egyben maradt, és már a szűrőedényen pihen, akkor már félig kész a madártejed. A sárgájákat tedd egy tálba, majd keverd habosra a kristálycukorral. A lisztet a maradék hideg tejjel keverd csomómentesre, öntsd fel a vaníliás tejjel, forrald fel, majd várj egy picit, amíg hűl - pár perc elég, nem kell, hogy hideg legyen, csak ne legyen túl forró, ha az ablakba teszed, két-három perc múlva már használhatod is -, majd folytonos keverés mellett adagold a sárgájákhoz. Ha szépen összeállt az egész homogén krémmé, akkor már nincs más dolgod, mint beleszedni a habgaluskákat és megszórni az egészet a mazsolával, majd betenni a hűtőbe, amíg nem érkeznek meg a vendégek.

A legszebb karácsonyi sütemények

Ha még nem teljes az ünnepi menüsor, dobd fel egy finom és látványos édességgel!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük