Emlékszel a pacsnira?
Itt a receptje
A talán egy kissé feledésbe merült pacsni az egyik legfinomabb édesség, amit a péknél vehetsz, készítsd el otthon is!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pacsni éppen annyira bonyolult édesség, mint a többi élesztős sütemény, vagyis egyáltalán nem, csak némi kézügyességet és odafigyelést igényel.

Lekvárral megkenve, kakaóval megszórva, csokikrémmel nyakon öntve a legfinomabb.

Pacsni

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • cukor

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

Ahogy minden élesztős tésztánál, úgy itt is az első és legfontosabb ügy az élesztő felfuttatása: a tejet melegítsd meg egy kicsit, keverj bele két csapott evőkanálnyi cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tedd meleg helyre, hogy felfusson. Itt van még egy fontos dolog: a vajat tedd fagyasztóba! A lisztet mérd ki, szórd bele a sót, majd ha felfutott az élesztő, keverd hozzá. Dolgozd össze a tésztát, aztán egy konyharuhával lefedve tedd félre kelni háromnegyed órára, de közben legalább kétszer gyúrd át. Vedd elő a kedvenc tésztagyúró deszkádat, lisztezd be alaposan, tedd rá a tésztát, és oszd el három egyenlő részre.

Nyújtsd négyzet alakúra a részeket, majd az egyikre reszeld a vaj felét, aztán tedd rá a következőt, arra reszeld a másik felét, végül a harmadik lappal fedd le őket. Nyomkodd össze a lapokat, és tedd félre pihenni 20 percre. Ha ez letelt, akkor vágd fel a tésztát nagyjából egyforma négyzetekre, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, jó szellősen, és ismét hagyd pihenni fél órát. Miután ez is letelt, minden négyzetet húzz szét kissé, hogy elnyerjék a klasszikus pacsniformát. A sütőt melegítsd elő 220 fokra, a leendő pacsnikat permetezd meg vízzel, majd told be őket sülni, nagyjából nagyjából perc alatt szépen megpirulnak, és el is készülnek.

A nagyi titkai

A legjobb sütiket biztosan a nagymamák készítik, megpróbáltunk tőlük ellopni pár hasznos receptet

OLVASD EL EZT IS!

almaroszti lead
  • alma
  • cukor

Almatócsni

Blog.hu ajánló