Almatócsni
Egyszerű finomság 15 perc alatt
Almatócsnit készíteni tényleg nagyon egyszerű, ha van otthon két almád, némi fahéjad és egy kis cukrod, már nyert ügyed van.

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

3 divatos táska, amiben nem csak egy zsebkendő fér el: az apró retikül ellentéte, mégis sokan imádják »

Füstös szemsmink 50 felett: nem öregít, ha így kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A serpenyőben pirult almatócsnik percek alatt elkészülnek, és viszonylag nagy adagot is pikk-pakk összedobhatsz, mindenki nagy örömére.

Ha azt szeretnéd, hogy kevésbé hizlaljon, kihagyhatod belőle és a tetejéről is a cukrot, úgy is nagyon finom, csak mérsékelten édes.

Almatócsni

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 2-3 evőkanálnyi liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanálnyi kristálycukor
  • fahéj
  • porcukor
  • olaj

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Szedd elő a kedvenc és egyben legszebb nagy lyukú reszelődet, és reszeld le rajta az almákat, hogy héjastul, vagy anélkül, azt döntse el a pillanatnyi hangulatod. A lereszelt almához keverd hozzá a lisztet - ha összeáll két kanálnyi liszttel, akkor elég bele annyi -, a tojást és a cukrot, valamint ízlésednek megfelelő mennyiségű fahéjat.

Dolgozd össze az egészet, ha szépen össze tudod állítani, és nem folyik szét, akkor jó. Ha minden nagyszerű, akkor vedd elő a legszimpatikusabb serpenyőt, nagyon kevés olajat forrósíts fel benne, majd formálj kis, lapos pogácsákat a masszából, és pirítsd meg mindkét oldalukat. Ha kész vannak az almatócsnik, még frissen, melegében szórd meg őket porcukorral.

Hazai klasszikusok a desszertasztalon

A hagyományos, magyar édességeknek képtelenség ellenállni, te se próbálkozz, inkább készítsd el őket!

OLVASD EL EZT IS!

csokolades muffin lead
  • csokoládé
  • kakaó

Extra csokis muffin

daralos lead
  • kakaó
  • citrom

Darálós keksz

Ezt is szeretjük