Almatócsni

Egyszerű finomság 15 perc alatt

Almatócsnit készíteni tényleg nagyon egyszerű, ha van otthon két almád, némi fahéjad és egy kis cukrod, már nyert ügyed van.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A serpenyőben pirult almatócsnik percek alatt elkészülnek, és viszonylag nagy adagot is pikk-pakk összedobhatsz, mindenki nagy örömére.

Ha azt szeretnéd, hogy kevésbé hizlaljon, kihagyhatod belőle és a tetejéről is a cukrot, úgy is nagyon finom, csak mérsékelten édes.

Almatócsni

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 2-3 evőkanálnyi liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanálnyi kristálycukor
  • fahéj
  • porcukor
  • olaj

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Szedd elő a kedvenc és egyben legszebb nagy lyukú reszelődet, és reszeld le rajta az almákat, hogy héjastul, vagy anélkül, azt döntse el a pillanatnyi hangulatod. A lereszelt almához keverd hozzá a lisztet - ha összeáll két kanálnyi liszttel, akkor elég bele annyi -, a tojást és a cukrot, valamint ízlésednek megfelelő mennyiségű fahéjat.

Dolgozd össze az egészet, ha szépen össze tudod állítani, és nem folyik szét, akkor jó. Ha minden nagyszerű, akkor vedd elő a legszimpatikusabb serpenyőt, nagyon kevés olajat forrósíts fel benne, majd formálj kis, lapos pogácsákat a masszából, és pirítsd meg mindkét oldalukat. Ha kész vannak az almatócsnik, még frissen, melegében szórd meg őket porcukorral.

Hazai klasszikusok a desszertasztalon

A hagyományos, magyar édességeknek képtelenség ellenállni, te se próbálkozz, inkább készítsd el őket!

Rigójancsi, Dobos-torta, Rákóczi-túrós

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

csokolades muffin lead
  • csokoládé
  • kakaó

Extra csokis muffin

daralos lead
  • kakaó
  • citrom

Darálós keksz

Ezt is szeretjük