Almatócsni
Egyszerű finomság 15 perc alatt
Almatócsnit készíteni tényleg nagyon egyszerű, ha van otthon két almád, némi fahéjad és egy kis cukrod, már nyert ügyed van.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A serpenyőben pirult almatócsnik percek alatt elkészülnek, és viszonylag nagy adagot is pikk-pakk összedobhatsz, mindenki nagy örömére.

Ha azt szeretnéd, hogy kevésbé hizlaljon, kihagyhatod belőle és a tetejéről is a cukrot, úgy is nagyon finom, csak mérsékelten édes.

Almatócsni

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 2-3 evőkanálnyi liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanálnyi kristálycukor
  • fahéj
  • porcukor
  • olaj

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Szedd elő a kedvenc és egyben legszebb nagy lyukú reszelődet, és reszeld le rajta az almákat, hogy héjastul, vagy anélkül, azt döntse el a pillanatnyi hangulatod. A lereszelt almához keverd hozzá a lisztet - ha összeáll két kanálnyi liszttel, akkor elég bele annyi -, a tojást és a cukrot, valamint ízlésednek megfelelő mennyiségű fahéjat.

Dolgozd össze az egészet, ha szépen össze tudod állítani, és nem folyik szét, akkor jó. Ha minden nagyszerű, akkor vedd elő a legszimpatikusabb serpenyőt, nagyon kevés olajat forrósíts fel benne, majd formálj kis, lapos pogácsákat a masszából, és pirítsd meg mindkét oldalukat. Ha kész vannak az almatócsnik, még frissen, melegében szórd meg őket porcukorral.

Hazai klasszikusok a desszertasztalon

A hagyományos, magyar édességeknek képtelenség ellenállni, te se próbálkozz, inkább készítsd el őket!

OLVASD EL EZT IS!

csokolades muffin lead
  • csokoládé
  • kakaó

Extra csokis muffin

daralos lead
  • kakaó
  • citrom

Darálós keksz

Ezt is szeretjük