Kelesztés nélküli pizzatészta
Pizzát ennél, de nem szeretsz rendelni és várni sem? Itt a megoldás!
A kelesztés hosszadalmas és macerás is, most végre úgy készíthetsz pizzát, hogy nem kell várni, hogy vajon jó lesz-e a tészta, kellőképp megkel, vagy várat magára, ez pikpakk elkészül és biztosan finom lesz.


A pizzában a legjobb a feltétek variálhatósága, gyakorlatilag bármi mehet rá, amit szeretsz, elrontani képtelenség.
Pizza kelesztés nélkül
- 40 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- ecet
- só
Elkészítés ideje:
25 perc
Elkészítés menete:
Kezdésnek melegítsd meg a tejet, hogy langyos legyen. Ha ezzel megvagy, add hozzá a vajat és addig kevergesd, amíg eggyé nem válnak, azaz a vaj bele nem olvad a tejbe. Ha megvagy ezzel, jöhet a liszt, keverd el benne, adj hozzá annyi sót, amihez kedved van, plusz adagold még bele a cukrot és egy pár csepp ecetet is. Addig gyurmázd a tésztát, amíg nem tapad és összeáll egy gombóccá.
Végy elő egy tepsit, ágyazz meg benne sütőpapírral, majd szépen, egyenletesen oszlasd el benne a már kész masszát. Feltétként dobálj rá mindent, amihez épp kedved van, vagy épp a hűtőben szembejön, reszelj a tetejére sok sajtot és 200 fokon süsd tíz percig, ezután már fogyaszthatod is.Olasz ételt minden napra!
Az olasz konyha mindenki nagy kedvence, ha szeretnél néhány ötletet, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- reggeli
- tészta
Süss otthon kenyeret

- krumpli
- magyaros
Krumpliprósza, tócsni, lapcsánka

- csokoládé
- strand