Madártej a hidegben is

Forrón is finom

A madártej nyáron felfrissít, télen felmelegít, így, ha ölni tudnál egy kis édességért, készíts egy adaggal belőle!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A madártej egyaránt kicsik és nagyok kedvence. Készítsd el te magad is, mert egészen a lábujjadtól a fejed búbjáig felmelegít, ha forrón fogyasztod!

Márpedig, ha hidegen szereted a finom édességet, akkor biztosan nem fog csalódást okozni a meleg változat sem. Engedj hát a kísértésnek, és próbáld ki egyszerű, mégis nagyszerű receptünket!

Madártej

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola, ha szereted

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral verd habosra. Add hozzá a vaníliás cukrot, és folytonos kevergetés mellett öntsd bele a forró tejbe.

Amikor forr, a fehérjékből felvert kemény habot vizes kanállal adagold bele. Amikor a gombócok mindkét oldala megfőtt, már tálalhatod is az isteni madártejet.

Tetszésed szerint akár mazsolával, fahéjjal vagy csipetnyi őrölt szegfűszeggel is megbolondíthatod.

Ezt is szeretjük