Madártej a hidegben is
A madártej nyáron felfrissít, télen felmelegít, így, ha ölni tudnál egy kis édességért, készíts egy adaggal belőle!
A madártej egyaránt kicsik és nagyok kedvence. Készítsd el te magad is, mert egészen a lábujjadtól a fejed búbjáig felmelegít, ha forrón fogyasztod!


Márpedig, ha hidegen szereted a finom édességet, akkor biztosan nem fog csalódást okozni a meleg változat sem. Engedj hát a kísértésnek, és próbáld ki egyszerű, mégis nagyszerű receptünket!
Madártej
Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- mazsola, ha szereted
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral verd habosra. Add hozzá a vaníliás cukrot, és folytonos kevergetés mellett öntsd bele a forró tejbe.
Amikor forr, a fehérjékből felvert kemény habot vizes kanállal adagold bele. Amikor a gombócok mindkét oldala megfőtt, már tálalhatod is az isteni madártejet.
Tetszésed szerint akár mazsolával, fahéjjal vagy csipetnyi őrölt szegfűszeggel is megbolondíthatod.
OLVASD EL EZT IS!

- kávé
- tiramisu
Poharas tiramisu karamellával

- alma
- gyümölcs
Poharas gyümölcsrizs gránátalmával

- gyümölcs
- mirelit