Madártej a hidegben is
Forrón is finom
A madártej nyáron felfrissít, télen felmelegít, így, ha ölni tudnál egy kis édességért, készíts egy adaggal belőle!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A madártej egyaránt kicsik és nagyok kedvence. Készítsd el te magad is, mert egészen a lábujjadtól a fejed búbjáig felmelegít, ha forrón fogyasztod!

Márpedig, ha hidegen szereted a finom édességet, akkor biztosan nem fog csalódást okozni a meleg változat sem. Engedj hát a kísértésnek, és próbáld ki egyszerű, mégis nagyszerű receptünket!

Madártej

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola, ha szereted

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral verd habosra. Add hozzá a vaníliás cukrot, és folytonos kevergetés mellett öntsd bele a forró tejbe.

Amikor forr, a fehérjékből felvert kemény habot vizes kanállal adagold bele. Amikor a gombócok mindkét oldala megfőtt, már tálalhatod is az isteni madártejet.

Tetszésed szerint akár mazsolával, fahéjjal vagy csipetnyi őrölt szegfűszeggel is megbolondíthatod.

Ezt is szeretjük