Poharas tiramisu karamellával
Kezdő háziasszonyok kedvence
Készítsd el a klasszikus édességet egy kis karamellával megbolondítva! Mindenki a csodájára jár majd!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tiramisunak két fő ismérve van. Az egyik, hogy az olaszok tipikus édessége, a másik, hogy a háziasszonyok nagy kedvence. Ha te is a rajongótáborába tartozol, akkor itt az ideje, hogy új vizekre evezz, és kipróbáld a karamellával gazdagított változatot, mert isteni finom.

Semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint az eredetit, mégis sokkal finomabb végeredményt kapsz.

Karamellás tiramisu

Hozzávalók:

  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl kávé
  • 2 tojás
  • 1 csomag babapiskóta
  • fél csomag vaníliás cukor
  • kakaópor

A tojássárgákat két evőkanálnyi cukorral és a vaníliás cukorral keverd ki. Add hozzá a mascarponét, és kézi habverővel dolgozd krémmé. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a masszába. A krémből kanalazz pohárba egy keveset.

A babapiskótákat felezd el, és forgasd bele picit a kávéba. Tedd őket a poharakba.

A maradék cukrot karamellizáld meg, és adagold rá a babapiskóták tetejére. A krémből kanalazz a tetejére, és tedd hűtőbe néhány órára. Szórd meg a tetejét kakaóporral, és már fogyaszthatod is.

Blog.hu ajánló