Poharas tiramisu karamellával
Kezdő háziasszonyok kedvence
Készítsd el a klasszikus édességet egy kis karamellával megbolondítva! Mindenki a csodájára jár majd!

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Így lesz gyönyörű és tartós a smink: szuper fortélyok az alapoktól a befejezésig »

10 téli szett fekete-fehérben: így kombináld, és mindig nőies leszel »

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tiramisunak két fő ismérve van. Az egyik, hogy az olaszok tipikus édessége, a másik, hogy a háziasszonyok nagy kedvence. Ha te is a rajongótáborába tartozol, akkor itt az ideje, hogy új vizekre evezz, és kipróbáld a karamellával gazdagított változatot, mert isteni finom.

Semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint az eredetit, mégis sokkal finomabb végeredményt kapsz.

Karamellás tiramisu

Hozzávalók:

  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl kávé
  • 2 tojás
  • 1 csomag babapiskóta
  • fél csomag vaníliás cukor
  • kakaópor

A tojássárgákat két evőkanálnyi cukorral és a vaníliás cukorral keverd ki. Add hozzá a mascarponét, és kézi habverővel dolgozd krémmé. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a masszába. A krémből kanalazz pohárba egy keveset.

A babapiskótákat felezd el, és forgasd bele picit a kávéba. Tedd őket a poharakba.

A maradék cukrot karamellizáld meg, és adagold rá a babapiskóták tetejére. A krémből kanalazz a tetejére, és tedd hűtőbe néhány órára. Szórd meg a tetejét kakaóporral, és már fogyaszthatod is.

Ezt is szeretjük