Könnyű, gyors piskóták vasárnap délutánra
A piskótakészítés nem lehetetlen küldetés, csupán néhány egyszerű fortély ismeretére van szükséged, hogy tökéleteset alkoss.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A piskóta örök kedvenc, illetve örök mumus, könnyű elkészíteni, és könnyű elrontani is. Íme, két alaprecept, amit aztán megtölthetsz, csokiba hempergethetsz, vagy csak megszórhatsz porcukorral.

Fogadj meg két trükköt: szoba-hőmérsékletű alapanyagokból keverd ki a tésztát, és ne nyitogasd a sütőt!

Vizes piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 8 evőkanál víz
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, és a cukorral, valamint négy evőkanálnyi vízzel keverd habosra. A maradék vizet a tojásfehérjékkel verd keményre. A sütőporral vegyített lisztet keverd a tojássárgákhoz, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot is.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Profi tippek

Ha bizonytalan vagy a piskótakészítésben, akkor nézd meg, mit tanácsol egy profi chef, így biztosan nem fogod elrontani.

Vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás

A vajat olvaszd fel, és a cukorral, valamint a tojások sárgájával keverd habosra. A lisztet szitáld bele, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd a tojásos masszához. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele a tésztát, és simítsd el. Előmelegített sütőben süsd készre. Ha megsült, borítsd ki a süteményt, és hagyd kihűlni.

Ezt is szeretjük