Könnyű, gyors piskóták vasárnap délutánra
A piskótakészítés nem lehetetlen küldetés, csupán néhány egyszerű fortély ismeretére van szükséged, hogy tökéleteset alkoss.
A piskóta örök kedvenc, illetve örök mumus, könnyű elkészíteni, és könnyű elrontani is. Íme, két alaprecept, amit aztán megtölthetsz, csokiba hempergethetsz, vagy csak megszórhatsz porcukorral.


Fogadj meg két trükköt: szoba-hőmérsékletű alapanyagokból keverd ki a tésztát, és ne nyitogasd a sütőt!
Vizes piskóta
Hozzávalók:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 8 evőkanál víz
- 4 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
A tojásokat válaszd ketté, és a cukorral, valamint négy evőkanálnyi vízzel keverd habosra. A maradék vizet a tojásfehérjékkel verd keményre. A sütőporral vegyített lisztet keverd a tojássárgákhoz, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot is.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Profi tippek
Ha bizonytalan vagy a piskótakészítésben, akkor nézd meg, mit tanácsol egy profi chef, így biztosan nem fogod elrontani.
Vajas piskóta
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
A vajat olvaszd fel, és a cukorral, valamint a tojások sárgájával keverd habosra. A lisztet szitáld bele, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd a tojásos masszához. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele a tésztát, és simítsd el. Előmelegített sütőben süsd készre. Ha megsült, borítsd ki a süteményt, és hagyd kihűlni.
OLVASD EL EZT IS!

- csokoládé
- csoki
Gyors csokis kevert süti

- sütemény
- piskóta
Francia vajas piskóta

- alma
- eper