Vaníliás krémtúró házi változatban
A gyermekkori kedvenc krémtúrót odahaza is bármikor elkészítheted és fogyaszthatod.
A krémtúró önmagában is finom desszert, de egy egyszerű piskótát vagy más sütit is feldobhatsz vele, mindennek jól áll.
Ennél könnyebben elkészíthető édességet elképzelni is nehéz, gyümölcsökkel pedig még finomabb lesz!
Házi krémtúró
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1 rúd vanília
- cukor ízlés szerint - 4-5 dkg elég lesz
- mazsola ízlés szerint
- egy csipet só
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
Ahogy az az elkészítés idejéből is sejthető, nem bonyolult recept ez, a végeredmény viszont annál finomabb! Végy elő egy alkalmas lábast, valamint készíts elő sok kisebb tálkát is a majdani tároláshoz. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájukat keverd simára a cukorral, add hozzájuk a tejet, kapard hozzájuk a vaníliát, majd hintsd rájuk a sót.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ezután kis lángon kevergesd addig ezt a keveréket, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor vedd le a tűzről, várd meg, amíg kihűl, majd egy szűrőn keresztül törd hozzá a túrót.
Egy botmixerrel dolgozd homogén krémmé az egészet, majd add hozzá a mazsolát is. Ezután adagold ki tálkákba, és fogyasztásig tedd a hűtőbe.
Pofonegyszerű édességek
Ha szereted a finom édességeket, de nincs kedved pepecselni velük, ezeket készítsd!