Vaníliás krémtúró házi változatban
Sokkal finomabb, mint a bolti!
A gyermekkori kedvenc krémtúrót odahaza is bármikor elkészítheted és fogyaszthatod.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

Nőiesek, és szépen elrejtik a hasat ezek a szettek: előnyös fazonok gömbölyded idomokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémtúró önmagában is finom desszert, de egy egyszerű piskótát vagy más sütit is feldobhatsz vele, mindennek jól áll.

Ennél könnyebben elkészíthető édességet elképzelni is nehéz, gyümölcsökkel pedig még finomabb lesz!

Házi krémtúró

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • cukor ízlés szerint - 4-5 dkg elég lesz
  • mazsola ízlés szerint
  • egy csipet só

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Ahogy az az elkészítés idejéből is sejthető, nem bonyolult recept ez, a végeredmény viszont annál finomabb! Végy elő egy alkalmas lábast, valamint készíts elő sok kisebb tálkát is a majdani tároláshoz. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájukat keverd simára a cukorral, add hozzájuk a tejet, kapard hozzájuk a vaníliát, majd hintsd rájuk a sót.

Ezután kis lángon kevergesd addig ezt a keveréket, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor vedd le a tűzről, várd meg, amíg kihűl, majd egy szűrőn keresztül törd hozzá a túrót.

Egy botmixerrel dolgozd homogén krémmé az egészet, majd add hozzá a mazsolát is. Ezután adagold ki tálkákba, és fogyasztásig tedd a hűtőbe. 

Pofonegyszerű édességek

Ha szereted a finom édességeket, de nincs kedved pepecselni velük, ezeket készítsd!

Ezt is szeretjük