Görög spagetti paradicsommal és fetával
Könnyű nyári tésztafogás, amit a legnagyobb melegben is szívesen fogyaszt az ember. Ráadásul nagyon gyorsan elkészül.
Könnyű nyári vacsorát állíthatsz elő igen gyorsan, ha a paradicsomos spagettira szavazol. Ez a fogás nem nehezíti el a gyomrot, ami különösen jó ebben a hőségben.
Bonts ki mellé egy üveg behűtött fehér- vagy rozébort, és fogyasszátok el, ha már csökkent a nappali hőség.
Spagetti paradicsommal és fetával
Hozzávalók:
- 500 g paradicsom
- 400 g spagetti
- 250 g görög feta sajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- maréknyi olajbogyó
- friss bazsalikom
A tésztát főzd ki sós vízben. A paradicsomok alját vágd be, majd mártsd forró vízbe őket, és húzd le a héjukat. Darabold fel, egy kis olívaolajon öt perc alatt párold meg, végül dobd rá az összevágott bazsalikomleveleket, és a keverd bele az átpasszírozott fokhagymát is.
A leszűrt tésztát forgasd a paradicsomos szószba, majd morzsold rá a fetát, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- olasz
- paradicsom
Olaszos rakott spagetti paradicsommal

- olasz
- paradicsom
Könnyű paradicsomos gnocchi

- olasz
- paradicsom