
A tökéletes finomfőzelék receptje
A jó finomfőzelék sűrű, zöldségekben gazdag, és lehetőleg minél kevesebb liszttel készül.

Ugyan a menzákon régebben mindent elkövettek, hogy az ember egy életre megutálja a finomfőzeléket, mégis meglehetősen népszerű ez a fogás, aminek egy komoly oka van: jól készítve az egyik legfinomabb főzelék.
Sült virslivel, tükörtojással, illetve fűszeres főtt vagy sült hússal a legfinomabb!
Finomfőzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 10 dkg vaj
- 4 dl tej
- 4-5 közepes sárgarépa
- 3-4 evőkanálnyi liszt
- 1 közepes fej karalábé
- 1 fél csokor friss petrezselyem
- 1 teáskanálnyi fehérbors
- só, frissen őrölt bors
- ízlés szerint cukor
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A zöldségeket tisztítsd meg jó alaposan, majd a répát és a karalábét vágd közel azonos méretű darabokra. A vajból hevíts egy keveset - körülbelül az ötödét - serpenyőben, egy kicsit párold meg rajta a borsót, a répát és a karalábét, majd öntsd fel az egészet három deci vízzel. Sózd, borsozd, majd fedd le és főzd puhára a zöldségeket.
Amíg puhulnak, addig készíts egy besamelmártást! A maradék vajat olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a lisztet, majd ha elkezd habzani, add hozzá a tejet, és keverd csomómentesre.
Add hozzá a fehér borsot, és addig kevergesd, amíg egy közepesen sűrű masszát nem kapsz. Ha ezzel megvagy, és a zöldségek is megpuhultak, add hozzájuk a mártást, tépkedj bele friss petrezselymet, kóstold meg, ha szükséges fűszerezd utólag, és már fogyaszthatod is.
Zamatos zöldségkrémek
Ha valamilyen ízletes mártogatóst készítenél, illetve valamit kennél a pirítósra, ezek közül válassz!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- spenót
- fokhagyma
Így lesz tökéletes a spenótfőzelék

- fűszer
- fokhagyma
A padlizsánkrém kistestvére

- paprika
- paradicsom