4 gazdag gyümölcskenyér
Omlós, illatos, és telis-tele van mindenféle földi jóval - igen, ez a gyümölcskenyér. Próbáld ki egyik mennyei receptünket, és lepd meg vele párodat!
Ananászos gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 1 kis doboz ananászkonzerv
- 15 dkg mandula
- 3 citrom
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- olaj a kikenéshez
Az ananászt csöpögtesd le, és vágd apró darabokra. Két citrom héját reszeld le, facsard ki a levét. A grillázshoz 10 dkg cukrot karamellizálj barnára, keverj bele 2-3 dkg vajat, a vágott mandulát, és keverd jól össze.
A masszát olajjal kikent alufóliára öntsd, simítsd el, hűtsd ki, tedd félre. A 25 dkg vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután egyenként keverd hozzá a tojásokat is. A lisztet keverd el a keményítővel és a sütőporral. Az ananászdarabokat is forgasd a tésztába.
A mandula-grillázst tördeld apró darabokra, és a kétharmadát keverd a tésztába. Töltsd magas, téglalap alakú, hosszúkás formába a masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon 70 percig süsd. A megsült gyümölcskenyeret borítsd ki a formából, szurkáld meg hurkapálcikával, citromlével locsold meg, és hűtsd ki. A csokoládét gőz fölött olvaszd fel, és egyenletesen vond be vele a gyümölcskenyeret. A maradék grillázst tördeld nagyobb darabokra, és a még puha csokoládémázba nyomd bele.
Mazsolás-mogyorós gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg hámozott mogyoró
- 2 tojás
- 3 banán
- 20 dkg méz
- 3 evőkanál tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- vaj a forma kikenéséhez
A mazsolát mosd meg, csepegtesd le. A mogyorót vagdald össze. A tojásokat válaszd ketté. Egy 30 cm hosszú tégla alakú formát alaposan kenj ki vajjal. A mogyorót száraz serpenyőben pirítsd aranysárgára-világosbarnára, vedd ki, és hagyd kihűlni. A banánokat hámozd meg, és egy villával törd össze. A vajat egy serpenyőben forrósítsd fel, a banánpépet futtasd meg rajta, húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A mézet és a tojások sárgáját verd habosra, tedd bele a tejet, a vaníliás cukrot és a banánpépet. Ezután keverd bele a lisztet, a sütőport, csipetnyi sót, a mogyorót és a mazsolát is. A sütőt 180 fokra melegítsd elő. A tojásfehérjéket verd nagyon kemény habbá, óvatosan keverd össze a tésztával. A masszát töltsd a formába, simítsd el a tetejét, és előmelegített sütőben 60-75 percet süsd.
Tejfölös püspökkenyér
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 25 dkg porcukor
- 2 dl tejföl
- fél csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 6 dkg dióbél
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg étcsokoládé
- szárított gyümölcsök
Az egész tojásokat alaposan keverd ki a sütőporral és a cukorral, majd keverd tovább a tejföllel és a liszt háromnegyed részével. A liszt maradékát az apróra vagdalt gyümölcsökkel és a csokoládéval keverd össze, és add a masszához. Kivajazott őzgerincformába töltsd a tésztát, és előmelegített sütőben először erős, majd gyengébb lángon tűpróbáig süsd. Miután kihűlt, vond be a vízfürdőben megolvasztott csokoládéval.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Gyümölcskenyér pikáns mártással
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 5 dkg vagdalt mandula
- 5 dkg reszelt étcsokoládé
- 5 dkg darált dió
- vaj
A mártáshoz:
- 20 dkg magozott megy
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A tojásokat a porcukorral keverd habosra. A lisztet a többi tésztához valóval forgasd össze, és óvatosan dolgozd a cukros tojásba. A masszát töltsd megvajazott alufóliával kibélelt őzgerincformába, és előmelegített sütőben, kis lánggal süsd 40 percig. Miután kihűlt, szeleteld fel, és öntsd rá a mártást. Utóbbihoz a gyümölcsöt a cukorral turmixold, majd a kész pudinghoz ezt keverd hozzá.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény