4 gazdag gyümölcskenyér

Omlós, illatos, és telis-tele van mindenféle földi jóval - igen, ez a gyümölcskenyér. Próbáld ki egyik mennyei receptünket, és lepd meg vele párodat!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ananászos gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 kis doboz ananászkonzerv
  • 15 dkg mandula
  • 3 citrom
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • olaj a kikenéshez

Az ananászt csöpögtesd le, és vágd apró darabokra. Két citrom héját reszeld le, facsard ki a levét. A grillázshoz 10 dkg cukrot karamellizálj barnára, keverj bele 2-3 dkg vajat, a vágott mandulát, és keverd jól össze.

A masszát olajjal kikent alufóliára öntsd, simítsd el, hűtsd ki, tedd félre. A 25 dkg vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután egyenként keverd hozzá a tojásokat is. A lisztet keverd el a keményítővel és a sütőporral. Az ananászdarabokat is forgasd a tésztába.

A mandula-grillázst tördeld apró darabokra, és a kétharmadát keverd a tésztába. Töltsd magas, téglalap alakú, hosszúkás formába a masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon 70 percig süsd. A megsült gyümölcskenyeret borítsd ki a formából, szurkáld meg hurkapálcikával, citromlével locsold meg, és hűtsd ki. A csokoládét gőz fölött olvaszd fel, és egyenletesen vond be vele a gyümölcskenyeret. A maradék grillázst tördeld nagyobb darabokra, és a még puha csokoládémázba nyomd bele.

Mazsolás-mogyorós gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg hámozott mogyoró
  • 2 tojás
  • 3 banán
  • 20 dkg méz
  • 3 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj a forma kikenéséhez

A mazsolát mosd meg, csepegtesd le. A mogyorót vagdald össze. A tojásokat válaszd ketté. Egy 30 cm hosszú tégla alakú formát alaposan kenj ki vajjal. A mogyorót száraz serpenyőben pirítsd aranysárgára-világosbarnára, vedd ki, és hagyd kihűlni. A banánokat hámozd meg, és egy villával törd össze. A vajat egy serpenyőben forrósítsd fel, a banánpépet futtasd meg rajta, húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

A mézet és a tojások sárgáját verd habosra, tedd bele a tejet, a vaníliás cukrot és a banánpépet. Ezután keverd bele a lisztet, a sütőport, csipetnyi sót, a mogyorót és a mazsolát is. A sütőt 180 fokra melegítsd elő. A tojásfehérjéket verd nagyon kemény habbá, óvatosan keverd össze a tésztával. A masszát töltsd a formába, simítsd el a tetejét, és előmelegített sütőben 60-75 percet süsd.

Tejfölös püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 6 dkg dióbél
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg étcsokoládé
  • szárított gyümölcsök

Az egész tojásokat alaposan keverd ki a sütőporral és a cukorral, majd keverd tovább a tejföllel és a liszt háromnegyed részével. A liszt maradékát az apróra vagdalt gyümölcsökkel és a csokoládéval keverd össze, és add a masszához. Kivajazott őzgerincformába töltsd a tésztát, és előmelegített sütőben először erős, majd gyengébb lángon tűpróbáig süsd. Miután kihűlt, vond be a vízfürdőben megolvasztott csokoládéval.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Gyümölcskenyér pikáns mártással

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg vagdalt mandula
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • 5 dkg darált dió
  • vaj

A mártáshoz:

  • 20 dkg magozott megy
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A tojásokat a porcukorral keverd habosra. A lisztet a többi tésztához valóval forgasd össze, és óvatosan dolgozd a cukros tojásba. A masszát töltsd megvajazott alufóliával kibélelt őzgerincformába, és előmelegített sütőben, kis lánggal süsd 40 percig. Miután kihűlt, szeleteld fel, és öntsd rá a mártást. Utóbbihoz a gyümölcsöt a cukorral turmixold, majd a kész pudinghoz ezt keverd hozzá.

Ezt is szeretjük