30 perces rakottasok
Bár vasárnap általában az ebéd a nap főétkezése, ha ti mégis inkább a vacsorát tartjátok fontosabbnak, akkor íme, néhány gyors, de kiadós recept.
A rakottas a világ egyik legjobb étele, hiszen olyan alapanyagokkal variálhatod, amiket szeretsz. Ráadásul viszonylag gyorsan el is készül, hiszen a sütőben hamar megsül.
Próbáld ki hát ízletes rakott ételeinket zöldségekkel vagy tésztával. Amennyiben vega vagy, csak hagyd ki a húst a receptből, hidd el, úgy is igazán finom és laktató ételt rittyenthetsz az asztalra.
Rakott spenót juhtúróval
Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 50 dkg spenót
- 20 dkg juhtúró
- 15 dkg sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- olaj
- só
- bors
A tésztát sós vízben tedd oda főni. Közben pici olajon párold meg a megtisztított és felaprított spenótot a zúzott fokhagymával. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Párold néhány percig, majd add hozzá a juhtúrót és a tejszínt. Az elkészült, lecsepegtetett tésztát egy kivajazott jénai tálba öntsd bele, simítsd rá a spenótos masszát, és szórd meg a tetejét a lereszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd pirosra.
Rakott gomba
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 20 dkg rizs
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- csipetnyi pirospaprika
- ételízesítő
- só
- bors
A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, majd az aprított vöröshagymával együtt dinszteld meg egy kicsit. Szórd meg pirospaprikával.
A rizst ételízesítős vízben főzd meg. Egy tűzálló tálba tégy egy sor rizst, öntsd rá a gombát, fedd be a maradék rizzsel. A tejfölt a tojásokkal keverd össze, ízlésed szerint sózd, borsozd, majd öntsd le a rakottas tetejét. A lereszelt sajttal szórd meg, és végül előmelegített sütőben süsd készre.
Mozzarellával rakott padlizsán
Hozzávalók:
- 20 dkg mozzarella
- 2 padlizsán
- 2 konzerv paradicsompüré
- 2 dl ketchup
- 2 evőkanál olívaolaj
- vaj
- oregánó
- só
- bors
Egy tűzálló tálat vajazz ki, és az alját vékonyan kend meg paradicsompürével. A megtisztított padlizsánt karikázd fel, és egy réteget tegyél a pürére. Ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, majd tegyél rá egy réteg mozzarellát. A rétegzést egészen addig folytasd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A ketchupot és az olívaolajat keverd össze, és locsold meg a rakottast vele. Előmelegített sütőben süsd készre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Paradicsomos rakott tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 25 dkg nagykocka tészta
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 dkg paradicsom
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 evőkanál vaj
- olaj
- pirospaprika
- só
A tésztát sós vízben tedd oda főni. Közben a vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Keverd hozzá a pirospaprikát és a húst. Picit sózd meg, és párold puhára. A megfőtt tésztát a vajjal keverd össze, majd add hozzá a húst és két evőkanálnyi tejfölt. A maradék tejfölbe reszeld bele a sajtot. A húsos tésztát simítsd bele egy kivajazott tűzálló edénybe, a tetejét pedig fedd be paradicsomszeletekkel. Öntsd rá a tejfölös masszát, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára.