30 perces rakottasok

Gyors vacsorákhoz

Bár vasárnap általában az ebéd a nap főétkezése, ha ti mégis inkább a vacsorát tartjátok fontosabbnak, akkor íme, néhány gyors, de kiadós recept.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakottas a világ egyik legjobb étele, hiszen olyan alapanyagokkal variálhatod, amiket szeretsz. Ráadásul viszonylag gyorsan el is készül, hiszen a sütőben hamar megsül.

Próbáld ki hát ízletes rakott ételeinket zöldségekkel vagy tésztával. Amennyiben vega vagy, csak hagyd ki a húst a receptből, hidd el, úgy is igazán finom és laktató ételt rittyenthetsz az asztalra.

Rakott spenót juhtúróval

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 50 dkg spenót
  • 20 dkg juhtúró
  • 15 dkg sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • olaj
  • bors

A tésztát sós vízben tedd oda főni. Közben pici olajon párold meg a megtisztított és felaprított spenótot a zúzott fokhagymával. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Párold néhány percig, majd add hozzá a juhtúrót és a tejszínt. Az elkészült, lecsepegtetett tésztát egy kivajazott jénai tálba öntsd bele, simítsd rá a spenótos masszát, és szórd meg a tetejét a lereszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd pirosra.

Rakott gomba

Hozzávalók:

  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • csipetnyi pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors

A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, majd az aprított vöröshagymával együtt dinszteld meg egy kicsit. Szórd meg pirospaprikával.

A rizst ételízesítős vízben főzd meg. Egy tűzálló tálba tégy egy sor rizst, öntsd rá a gombát, fedd be a maradék rizzsel. A tejfölt a tojásokkal keverd össze, ízlésed szerint sózd, borsozd, majd öntsd le a rakottas tetejét. A lereszelt sajttal szórd meg, és végül előmelegített sütőben süsd készre.

Mozzarellával rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 20 dkg mozzarella
  • 2 padlizsán
  • 2 konzerv paradicsompüré
  • 2 dl ketchup
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • vaj
  • oregánó
  • bors

Egy tűzálló tálat vajazz ki, és az alját vékonyan kend meg paradicsompürével. A megtisztított padlizsánt karikázd fel, és egy réteget tegyél a pürére. Ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, majd tegyél rá egy réteg mozzarellát. A rétegzést egészen addig folytasd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A ketchupot és az olívaolajat keverd össze, és locsold meg a rakottast vele. Előmelegített sütőben süsd készre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Paradicsomos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált hús
  • 25 dkg nagykocka tészta
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • olaj
  • pirospaprika

A tésztát sós vízben tedd oda főni. Közben a vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Keverd hozzá a pirospaprikát és a húst. Picit sózd meg, és párold puhára. A megfőtt tésztát a vajjal keverd össze, majd add hozzá a húst és két evőkanálnyi tejfölt. A maradék tejfölbe reszeld bele a sajtot. A húsos tésztát simítsd bele egy kivajazott tűzálló edénybe, a tetejét pedig fedd be paradicsomszeletekkel. Öntsd rá a tejfölös masszát, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük