A 3 leghatékonyabb téli zsírégető gyümölcs

Télen sem kell lemondanod a lédús, zamatos, karcsúsító gyümölcsökről, melyekkel egészségedet is megóvhatod. Íme, a legjobbak!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kivi

A kivi az egyik leghatékonyabb téli C-vitamin-forrás - többet tartalmaz az immunerősítő vitaminból, mint a narancs -, de akkor is segít, ha anyagcserédet és a zsírégetést akarod fokozni.

A kivi óriási C-vitamin-tartalmának köszönheti kiváló immunerősítő tulajdonságait: egy gyümölcs körülbelül 120%-át tartalmazza a felnőtteknek ajánlott ideális napi C-vitamin-mennyiségnek.

Eltérően más gyümölcsöktől, a kivi vitamintartalma, valamint a benne található értékes anyagok a gyümölcs leszedése után is épek maradnak - a C-vitamin-tartalom 90%-a hat hónapnyi tárolás után még mindig jelen van. A kivi mindemellett kiváló rostforrás, ami nemcsak a koleszterinszint csökkentéséhez és az egészséges szívműködéshez járul hozzá, hanem az emésztést is serkenti, így segít felpörgetni az anyagcserét, és a szervezet méregtelenítésében is fontos szerepet játszik.

Ananász

A friss ananász bromelint tartalmaz, vagyis olyan fehérjebontó enzimet, mely segíti az emésztőrendszer működését, fokozza a zsírégetést, valamint megakadályozza, hogy a gyulladáskeltő anyagok kifejtsék hatásukat a szervezetben, így enyhíti a gyulladással járó betegségek tüneteit, például a torok-, az arcüreg- vagy az ízületi gyulladás esetében.

Mindennek köszönhetően a gyógyulási időt is lerövidíti egy-egy kezelés, sérülés vagy műtét után. Az ananász a mangánnak is kitűnő forrása, ami számos olyan enzim alapvető összetevője, mely fontos szerepet játszik az energiatermelésben, és abban, hogy az antioxidánsok kifejthessék védő hatásukat. Ezenkívül az ananász C-vitaminban is gazdag, így segíti az immunrendszer működését, és megvéd a szabadgyökök ellen.

Ananászos uborkasaláta
Hozzávalók: 300 g meghámozott és vékonyra vágott uborka, 300 g friss, kimagozott és apróra vágott ananász, 2 evőkanál diétás majonéz - citromlével összekeverve -, friss mentalevél a tálaláshoz.

Tedd az uborkát egy szűrőbe, sózd meg, és hagyd állni 4 percig. Öblítsd le róla a sót, és nyomkodd ki belőle a vizet. Egy tálban keverd össze az uborkát és az ananászt. Hűtsd 2 órán át, majd rázd össze a majonézzel. Körítsd mentalevéllel.

Grépfrút

A grépfrút valószínűleg a nyugat-indiai szigetekről származik, és a 18. században terjedt el a világ többi részén is. Jó néhány változata létezik, többek között a savanyú ízű, amely sárga, és az édesebb, ami rubinpiros és rózsaszín színben pompázik. A grépfrút minden része hatékonyan méregtelenít, már illata is csökkenti az étvágyat, emellett olyan enzimeket tartalmaz, melyek fokozzák a zsírégetés hatékonyságát.

Magas vitamintartalma növeli a szervezet ellenálló-képességét, segíti a szövetek növekedését, húsa és héja pedig feltehetően olyan alkotóelemeket tartalmaz, melyek megakadályozzák a rák kifejlődését.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A gyümölcshús gazdag pektinben, amely megköti a felesleges koleszterint - hogy eltávolítsa a szervezetből -, valamint felgyorsítja a mérgek és a salakanyagok kiürülését, így segít szorulás esetén is. A grépfrút magja gombaölő hatóanyagainál fogva elpusztítja az élősködőket - egészben nem ehető, de táplálék-kiegészítő formájában hozzájuthatsz.

Töltött grépfrút
Hozzávalók: 2 grépfrút, 1 avokádó, 1 friss gyömbér, 1 körte, 1 zöldpaprika, 2 szem fekete olajbogyó, 2 evőkanál friss citromfű.

A hozzávalókat hámozd meg - amelyeket meg kell -, magozd ki, és aprítsd fel. A grépfrút belsejét próbáld meg úgy kivájni, hogy a fél-fél grépfrútok héja egészben maradjon. A citromfüvet vágd finomra. Keverd össze a grépfrút húsát az avokádóval, a gyömbérrel, a körtével és a zöldpaprikával, majd oszd el a tölteléket a fél grépfrútok között. Körítsd az olajbogyóval és a citromfűvel.

Cikkünk Charlotte Haigh 100 természetes immunerősítő című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

sparga
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

5 kiló mínusz éhezés nélkül - Tartható, zsírbontó diéta

pita
  • diétakörkép
  • villámdiéták

4 intenzív, de könnyű villámdiéta

Ezt is szeretjük