A 3 leghatékonyabb téli zsírégető gyümölcs

Télen sem kell lemondanod a lédús, zamatos, karcsúsító gyümölcsökről, melyekkel egészségedet is megóvhatod. Íme, a legjobbak!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kivi

A kivi az egyik leghatékonyabb téli C-vitamin-forrás - többet tartalmaz az immunerősítő vitaminból, mint a narancs -, de akkor is segít, ha anyagcserédet és a zsírégetést akarod fokozni.

A kivi óriási C-vitamin-tartalmának köszönheti kiváló immunerősítő tulajdonságait: egy gyümölcs körülbelül 120%-át tartalmazza a felnőtteknek ajánlott ideális napi C-vitamin-mennyiségnek.

Eltérően más gyümölcsöktől, a kivi vitamintartalma, valamint a benne található értékes anyagok a gyümölcs leszedése után is épek maradnak - a C-vitamin-tartalom 90%-a hat hónapnyi tárolás után még mindig jelen van. A kivi mindemellett kiváló rostforrás, ami nemcsak a koleszterinszint csökkentéséhez és az egészséges szívműködéshez járul hozzá, hanem az emésztést is serkenti, így segít felpörgetni az anyagcserét, és a szervezet méregtelenítésében is fontos szerepet játszik.

Ananász

A friss ananász bromelint tartalmaz, vagyis olyan fehérjebontó enzimet, mely segíti az emésztőrendszer működését, fokozza a zsírégetést, valamint megakadályozza, hogy a gyulladáskeltő anyagok kifejtsék hatásukat a szervezetben, így enyhíti a gyulladással járó betegségek tüneteit, például a torok-, az arcüreg- vagy az ízületi gyulladás esetében.

Mindennek köszönhetően a gyógyulási időt is lerövidíti egy-egy kezelés, sérülés vagy műtét után. Az ananász a mangánnak is kitűnő forrása, ami számos olyan enzim alapvető összetevője, mely fontos szerepet játszik az energiatermelésben, és abban, hogy az antioxidánsok kifejthessék védő hatásukat. Ezenkívül az ananász C-vitaminban is gazdag, így segíti az immunrendszer működését, és megvéd a szabadgyökök ellen.

Ananászos uborkasaláta
Hozzávalók: 300 g meghámozott és vékonyra vágott uborka, 300 g friss, kimagozott és apróra vágott ananász, 2 evőkanál diétás majonéz - citromlével összekeverve -, friss mentalevél a tálaláshoz.

Tedd az uborkát egy szűrőbe, sózd meg, és hagyd állni 4 percig. Öblítsd le róla a sót, és nyomkodd ki belőle a vizet. Egy tálban keverd össze az uborkát és az ananászt. Hűtsd 2 órán át, majd rázd össze a majonézzel. Körítsd mentalevéllel.

Grépfrút

A grépfrút valószínűleg a nyugat-indiai szigetekről származik, és a 18. században terjedt el a világ többi részén is. Jó néhány változata létezik, többek között a savanyú ízű, amely sárga, és az édesebb, ami rubinpiros és rózsaszín színben pompázik. A grépfrút minden része hatékonyan méregtelenít, már illata is csökkenti az étvágyat, emellett olyan enzimeket tartalmaz, melyek fokozzák a zsírégetés hatékonyságát.

Magas vitamintartalma növeli a szervezet ellenálló-képességét, segíti a szövetek növekedését, húsa és héja pedig feltehetően olyan alkotóelemeket tartalmaz, melyek megakadályozzák a rák kifejlődését.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A gyümölcshús gazdag pektinben, amely megköti a felesleges koleszterint - hogy eltávolítsa a szervezetből -, valamint felgyorsítja a mérgek és a salakanyagok kiürülését, így segít szorulás esetén is. A grépfrút magja gombaölő hatóanyagainál fogva elpusztítja az élősködőket - egészben nem ehető, de táplálék-kiegészítő formájában hozzájuthatsz.

Töltött grépfrút
Hozzávalók: 2 grépfrút, 1 avokádó, 1 friss gyömbér, 1 körte, 1 zöldpaprika, 2 szem fekete olajbogyó, 2 evőkanál friss citromfű.

A hozzávalókat hámozd meg - amelyeket meg kell -, magozd ki, és aprítsd fel. A grépfrút belsejét próbáld meg úgy kivájni, hogy a fél-fél grépfrútok héja egészben maradjon. A citromfüvet vágd finomra. Keverd össze a grépfrút húsát az avokádóval, a gyömbérrel, a körtével és a zöldpaprikával, majd oszd el a tölteléket a fél grépfrútok között. Körítsd az olajbogyóval és a citromfűvel.

Cikkünk Charlotte Haigh 100 természetes immunerősítő című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

sparga
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

5 kiló mínusz éhezés nélkül - Tartható, zsírbontó diéta

pita
  • diétakörkép
  • villámdiéták

4 intenzív, de könnyű villámdiéta

Ezt is szeretjük