A téli hónapok konzervélelmiszerei után érdemes kihasználnod a nyári idénygyümölcsök és -zöldségek nyújtotta lehetőségeket. Az alábbi táplálékok segítik helyrebillenteni szervezeted sav-bázis egyensúlyát, minek köszönhetően a testen belül zajló kémiai folyamatok zökkenőmentesen működhetnek, és végre a fogyás is beindul. Lapozd át a galériát!

A gyümölcs 75-85%-a víz, ami kiváló vértisztító hatással bír. Ez a tulajdonsága kihat az egész szervezetre: fogyasztásának köszönhetően a méreganyagok távoznak a testedből.

Ahogy a legtöbb bogyós gyümölcsben, a málnában is megtalálható egy kempferol nevű, jótékony hatású rákellenes vegyület. Emellett fogyasztása segít a lúgosításban, és serkenti az anyagcserédet is.

A meggy fogyasztása erősen javasolt lelassult anyagcsere, gyakori székrekedés esetén. Nem csupán a lúgosításban segít, de magas káliumtartalma révén vízhajtó hatású is.

Elsősorban a zsenge zöldborsó segít a lúgosításban. Fogyassz belőle sokat a szezonban, mindössze arra vigyázz, hogy ha hajlamos vagy rá, ez a zöldség puffaszthat.

100 gramm ribizli mindössze 29 kalóriát tartalmaz, savanykás ízéből pedig sejtheted, hogy cukortartalma sem jelentős. Kiváló lúgosító, a C-, E-, illetve B-vitaminok biztos forrása.

A karakteres ízű, savanykásan édes rebarbarát desszertként is fogyaszthatod, hiszen remek kompótalapanyag. Serkenti az emésztést, és remek lúgosító.

A földieper, illetve hivatalos nevén szamóca nem tartalmaz túl sok kalóriát - 100 grammban mindössze 40 kalória található -, gyümölcssavai és rostjai pedig segítik az emésztést.

Lúgosítás szempontjából az egyik leghatékonyabb élelmiszer a paradicsom, mely bélrendszered működését is lendületbe hozza. Likopintartalma miatt ráadásul rákellenes és szívvédő hatású is.
7 savasító étel, ami tönkreteszi a diétádat
Lapozd végig az alábbi galériát, és ismerj meg néhány savasító táplálékot, amely veszélyeztetheti a diétádat.
Képek! 7 savasító étel, ami tönkreteszi a diétádat
Nézegess képeket!
Elolvasom