3 szuper anyagcsere-pörgető
Léteznek olyan ételek, melyek képesek lényeges mértékben felgyorsítani az anyagcserét.
Borsmenta
Amellett, hogy mentoltartalma révén a menta sötétzöld, erős ízű változata segít elűzni a megfázást és a náthát, valamint hasznos a mellkasi fertőzések ellen, és kitisztítja a nyálkahártyákat, azoknak is segít, akik emésztési problémáktól szenvednek.
A borsmenta ugyanis elősegíti a gyomornedv képződését, így gyorsítja az emésztést, és felpörgeti az anyagcserét.
Emellett nyugtató és gyulladáscsökkentő hatással bír, illetve kiváló vas- és magnéziumforrás, így az egészséges vérképzéshez, valamint a fogak és csontok egészségének megőrzéséhez is hozzájárul. Tartalmaz továbbá antioxidáns C-vitamint és béta-karotint, így a rák megelőzésében is fontos szerepe lehet. Mindemellett a leheletet is felfrissíti: aromás ételek fogyasztása után rágcsálj el egy mentalevelet.
Biojoghurt
A biojoghurt egészségjavító Laktobacillust és Bifidus baktériumot tartalmaz, melynek köszönhetően élő vagy probiotikus joghurtnak is nevezik.
A valódi, natúr, élőflórás joghurt valódi felüdülést jelent az immunrendszernek. Az egészséges bélrendszerben nyüzsögniük kellene az említett baktériumoknak, azonban a stressz, az antibiotikumok és az egészségtelen táplálkozás hatására ezekkel ellentétben a barátságtalan baktériumok szaporodnak el.
Ha azonban naponta elfogyasztasz egy tálka élőflórás, probiotikumos joghurtot, visszaállíthatod emésztőrendszered egyensúlyát, és segítesz szervezetednek, hogy megbirkózzon a fertőzésekkel, illetve a bélnek, hogy az immunerősítő tápanyagok megfelelően felszívódjanak.
Amellett, hogy segíti az emésztést, és gyorsítja az anyagcserét, a joghurt fogyasztása a vírusölő anyagok termelődését is serkenti, így erősíti az immunrendszert, és még a rák megelőzésében is segít. Mindemellett kitűnő kalciumforrás. Fontos azonban, hogy mindig natúr joghurtot válassz, az ízesített fajták ugyanis sok cukrot vagy mesterséges édesítőanyagot tartalmaznak.
Fokhagyma
A fokhagymát szinte az egész világon használják a főzéshez, emellett tucatnyi betegséget gyógyítanak a segítségével, a gyomor- és bélbántalmaktól kezdve egészen a légzőszervi fertőzésekig.
A fokhagyma javítja az emésztést és az anyagcserét, emellett erőteljesen csíraölő tulajdonságú, mely hasznossá teszi a baktériumokkal, a vírusokkal, illetve a gombás betegségekkel szemben.
A fokhagyma egészségesebbé teszi a szívet, csökkenti a koleszterinszintet, allicintartalma révén pedig segíthet megakadályozni a daganatok kialakulását is. Aminosav-tartalmának köszönhetően hatékony antioxidáns, így lényeges mértékben erősíti az immunrendszert.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Cikkünk Charlotte Haigh 100 természetes immunerősítő című könyve alapján készült.
- joghurt
- emésztésserkentő
- fogyasztó praktikák
- a fokhagyma gyógyhatásai
- anyagcsere-javító szer
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!
- villámdiéták
- villámdiéta mintaétrend
Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!
- c-vitamin
- fogyasztó praktikák