Ebbe hal bele 25 ezer magyar évente: egy életre jegyezd meg, amit most látni fogsz!
Nem teheted meg, hogy ne nézd meg ezt a videót!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Hazánkban ma a hirtelen szívhalál sajnos vezető halálozási oknak számít, melynek mintegy 20-25 ezer ember esik áldozatául minden évben, holott sokakat közülük akár meg is lehetne menteni.

A hirtelen szívhalál, ahogy arra neve is utal, rendkívül gyorsan következik be, így gyakorta már megtörténik a tragédia, mire a mentők a helyszínre érnek, nem véletlen, hogy a hasonló esetekben kiemelt szerepe van a helyszínen tartózkodóknak, pontosabban annak, hogy megkezdjék az újraélesztést, illetve tisztában legyenek annak menetével.

Nem szabad a mentőkre várni, cselekedned kell!

Ha hasonló, kritikus helyzettel szembesülsz, nem szabad a mentőkre várni, illetve a felkészületlenség, valamint a félelmek miatt nem cselekedni, a legrosszabb ugyanis az, ha valaki nem tesz semmit. Fontos tudni, miként kell újraéleszteni, legalább ilyen lényeges azonban, hogy ne aggódj feleslegesen azon, hogy rosszul csinálod, egy törött borda például jelentéktelen tényező ahhoz képest, hogy életet menthetsz.

Magyarországon naponta 70 embert érint a hirtelen szívhalál, azonban a lakosságnak csupán 10%-a tud újraéleszteni, így kiemelt fontosságú, hogy e számok minél előbb pozitív irányba változhassanak, ezért pedig te magad is tehetsz.

Ha szeretnéd tudni, mi a teendő hasonló helyzetben, az alábbi videót mindenképpen nézd meg, azt pedig, amit benne látsz, egy életre jegyezd meg, hiszen bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe, mikor valakinek szüksége lesz a tudásodra, legyen akár családod tagja vagy éppen egy idegen.

Ezt is szeretjük