90 napos diéta: hány kilótól szabadulhatsz meg a segítségével?

A szétválasztó diétának is hívott étrend segítségével több mint tíz kilót adhatsz le néhány hét alatt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fogyni vágyók körében évek óta töretlen a 90 napos diéta népszerűsége. Mindez leginkább annak köszönhető, hogy szabályai egyszerűek és könnyen követhetőek, nem kell kalóriákat számolgatni.

Ha már egy ideje kacérkodsz a gondolattal, hogy kipróbálod az étrendet, bizonyára arra is kíváncsi vagy, mennyit is fogyhatsz vele 90 nap alatt.

90 napos diéta

A 90 napos - vagy más néven szétválasztó - diétát amerikai sportorvosok dolgozták ki. Hatékonysága a különböző tápanyagok szétválasztásában rejlik: egy adott napon csak egyféle tápanyagot vehetsz magadhoz, amit így az emésztőrendszered könnyebben és gyorsabban bont le.

Hány kilótótól szabadulhatsz meg?

Kattints ide, és gyere a fórumba, ha szeretnél kérdéseket feltenni a 90 napos diétáról! Kíváncsi vagy, ki hány kilótól szabadult meg a diéta segítségével? A legtöbb beszámoló szerint három hónapon belül több mint tíz kiló súlyfelesleg is leadható a szétválasztó étrend segítségével.

Mivel nem villámdiétáról van szó, 10-12 kilogramm mínusz nem terheli meg a szervezetedet 90 nap alatt - a fogyókúra-szakértők is heti egy kiló mínuszt tartanak egészségesnek.

Diéták, amiket a szakértő is javasol

Kattints az alábbi videóra, és ismerd meg azokat a diétás étrendeket, amelyeket a fogyókúra-szakértő is ajánl.

Így működik a 90 napos diéta!

A program négynapos szakaszokból áll, melyeket nem lehet felcserélni, vagy kihagyni közülük akár egyet is - a 90 nap során folyamatosan ismétlődnek. Fehérje-, keményítő-, színhidrát- és gyümölcsnap követi egymást. Ezen kívül havonta egyszer tartanod kell víznapot is, mely a gyümölcsnap és a fehérjenap közé kerül. A folyadékfogyasztás segít megszabadulni a szervezetben felhalmozott méreg- és salakanyagoktól.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Fehérjenap

A fehérjenap tejtermékeket tartalmaz: ilyenkor ehetsz tejet, sajtot, joghurtot, kefirt. Húsféléket, illetve más állati eredetű táplálékot is csak ezen a napon fogyaszthatsz: szárnyasokat, halat, tojást.

Keményítőnap

Ilyenkor bármilyen zöldségeket fogyaszthatsz. Nem muszáj nyersen enned őket - bár kétségkívül ilyen formában tartalmazzák a legtöbb vitamint -, fogyaszthatod sütve, főzve, párolva is.

Szénhidrátnap

Valószínűleg mind közül ez a nap örvend a legnagyobb sikernek. Szénhidrátnapon ehetsz tésztaféléket, pizzát, süteményeket, de akár csokoládét és tortát is. Természetesen nem kell, hogy elszaladjon veled ló, próbálj mértéket tartani.

Gyümölcsnap

Ez a nap igényli a legkevesebb előkészületet: egyszerűen sétálj el reggel a piacra, és vásárolj sok olyan friss gyümölcsöt, amit szívesen fogyasztanál aznap. Ehetsz még aszalt gyümölcsöt, mogyorót, mandulát és diót is.

Te próbáltad már 90 napos diétát?

Ezt is szeretjük