A legdurvább olajszagot is eltünteti ez a házi praktika - Így lesz friss illatú a konyha a főzés után
A főzés alatti szagok megszüntetésére nem mindig elég a szellőztetés, az ecet itt is megoldás lehet.
Összesen 21 találat.
A főzés alatti szagok megszüntetésére nem mindig elég a szellőztetés, az ecet itt is megoldás lehet.
Jobb, ha új helyet találsz nekik.
Nem mindegy, hogyan mosod el, majd hogyan szárítod a fa vágódeszkát.
A tészta főzővizének lefagyasztása remek konyhai praktika.
Ebből a kvízből most te is megtudhatod, mennyire vagy képben a konyhai praktikákkal.
Az élesztő a kelt tészták lelke, feltéve, hogy sikerül felfuttatni.
Gyakorlott háziasszonyokkal is megesik, hogy túl hígra sikerül a főzelék, szerencsére a probléma orvoslására többféle módszer is adódik.
Még a fekete öves takarítók is kifelejtenek bizonyos részeket a konyhában. Mutatjuk, mik azok a konyhai részek, amik felett módszeresen elsiklunk.
Szerencsére léteznek praktikák, amiknek a segítségével megmenthető az elsózott étel.
Meglepő, mit csinálnak a tojással, hogy friss maradjon.
Sütés közben elkerülhetetlenül ráég a palacsintasütőre az olaj: így lehet leszedni!
A kisebb méretű konyhákban gyakori probléma, hogy semmi nem fér el. A tárolásra azonban számos jó megoldás létezik.
Mindenkinek megvan a jól bevált módszere a főtt tojás elkészítéséhez, de most olyat mutatunk, amivel garantáltan krémes marad a sárgája is.
Többé nem folyik össze a sárgája és a fehérje, ha ezeket a módszereket alkalmazod.
Egyszerű tésztamérő trükkök, hogy se túl sok, se túl kevés ne készüljön.
Ezt a hámozótrükköt mindenkinek érdemes megismernie: egyben lejön a főtt tojás héja.
Az alufólia minden háztartás elengedhetetlen része, de csak kevesen tudják, hogy mennyi időt, pénzt és energiát lehet vele spórolni.
A tojás nem örök életű, de három egyszerű trükk segíthet felmérni a frissességét.
Bizonyos ételeket egy percre sem szabad mikróba tenni, mert kellemetlen következménye lehet.
Töltsd ki a kvízt, és tedd próbára a tudásod!
Nem mindent jó hűtőbe tenni, amit elsőre pedig betennénk.