A legfeketébb palacsintasütőt is lesuvickolja: ezt a 2 konyhatrükköt érdemes kipróbálni

Sütés közben elkerülhetetlenül ráég a palacsintasütőre az olaj: így lehet leszedni!

Összeégett palacsintasütő megtisztítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsintasütés kellemes időtöltés, az azt követő mosogatás már kevésbé: az összeégett palacsintasütő megtisztítása problémás lehet.

A legnagyobb óvatosság, a kevés olaj és a megfelelő mértékű forrósítás ellenére is megtörténik, hogy a palacsintasütő belsejében ronda, égett, fekete réteg jelenik meg. Nem kell vele megbarátkozni, de a teflont roncsoló dörzsi is kimaradhat a buliból: ez a három konyhatrükk segít eltávolítani a csúnyaságot.

Az összeégett palacsintasütő megtisztítása

A palacsintasütő hatékony megtisztításához nem kellenek erős vegyszerek, sem három drága óra a napodból: húsz perc kell, és néhány egyszerű eszköz: citrom, almaecet, víz és szódabikarbóna.

Tisztítás citrommal

Szeletelj fel két-három citromot és tedd a karikákat a palacsintasütőbe, majd eressz rá annyi vizet, amennyi elfedi a szeleteket. Gyújts alatta közepes lángot és forrald ezt öt-nyolc percig. Ezután hagyd, hogy a citromos lé dolgozzon: várj tíz percet! Végül öntsd ki az edény tartalmát, és mosogasd el úgy, ahogy máskor: a fekete lerakódás könnyen fel fog jönni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szódabikarbóna és almaecet

Töltsd meg a palacsintasütőt egyenlő arányú vízzel és almaecettel, és forrald fel. Ha már lobog, adj hozzá két evőkanál szódabikarbónát. Hagyd ázni 15 percig, míg a folyadék kihűl. Közben már láthatod, ahogy a darabkák feláznak a felületről. Végül könnyedén mosogasd el az edényt, ahogy máskor.

Így mosd el a grillrácsot

A kellemes sütögetés happy enddel végződik, ha ezt a mosogatási praktikát alkalmazod a grillrácson.

Megfeketedett, zsíros grillrács? Újjávarázsolja ez a szuper házi szer

A grillrács tisztítása gyerekjáték lehet ezekkel a vegyszermentes megoldásokkal.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük