Összefröcsögött, zsírfoltos a mikró? Így tisztítsd meg gyorsan és könnyen citrusokkal

A mikrótisztítás senkinek sem a kedvence, de citrusokkal könnyebb és gyorsabb lehet.

mikro-takaritas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte minden háztartásban van mikrohullámú sütő, hiszen sokan praktikusnak találják, ám takarítani senki sem szereti. A mikró belseje ugyanis egy nehezen megközelíthető, nehezen takarítható felület.

Kifejezetten bosszantó takarítani, mivel a furcsa szögekbe kényszerült kéznek még erőt is kell kifejtenie, hogy a mikró oldalára felfröccsent zsíros, makacsul megkeményedett foltokat leszedhessük. Jó, ha ismerünk egy-egy tisztítópraktikát, ami megkönnyíti a dolgunkat.

Mikrótisztítás citrusokkal

Ha az ember nem szeretne erős tisztítószerekhez nyúlni, otthona takarításában leggyakrabban az ecetet és a szódabikarbónát hívja segítségül. Ha azonban azt szeretnénk, hogy a tisztítás után a mikró ne csak ragyogó, de fantasztikusan illatos is legyen, a citrusok tisztító erejére és frissességére is szavazhatunk ezek helyett.

Az előkészületek: először is vedd ki a mikró üvegtálcáját és annak forgó tartóját, majd pár egyszerű mozdulattal söpörd ki a mikróból az esetleges morzsákat, majd helyezd vissza ezeket. Ha megvagy, szükséged lesz egy mikrózható tálra, citromra, valamint narancsra vagy grépfrútra, illetve lime-ra.

Tégy vizet a tálba, majd nyomd bele fél citrom levét. Vágd szeletekre a citrom másik felét, és tedd a szeleteket a vízbe egy darab kivételével! Ezután lime-, grépfrút- és/vagy narancsszeleteket is vágj, és ugyancsak rakd őket a vízbe. Minél többféle a citrus, annál illatosabb a mikró, és annál hatásosabb lehet a keverék, de az sem gond, ha csupán kétfélével dolgozol.

Tedd a citruskarikákkal és vízzel teli tálat a mikróba, és maximum fokozaton melegítsd addig, míg a víz fel nem forr. Állítsd le a mikrót, de ne nyisd ki az ajtaját: hagyd, hogy a gőz átjárja gép belső felületét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha kinyitottad a mikrót, élvezd a csodás illatot, vedd ki a tálat, a tálcát és a kerekes tálcatartót, majd simítsd át a belső felületet az előzőleg félretett citromkarikával. Végezetül egy nedves rongy segítségével töröld azt tisztára.

A fellazult foltok játszi könnyedséggel lejöhetnek. Amennyiben egy-egy nagyon makacs szennyeződés is van a mikróban, só és citromlé keverékével készíts pépes állagú súrolót, és azon a ponton alkalmazd.

A közben visszahűlt citrusos lébe mártott törlőruhával tisztítsd meg a mikró ajtaját, valamint az üvegtálcát, és zárd a munkálatokat tiszta vizes áttörléssel.

Nem nyúltál vegyszerhez, a mikród mégis ragyogó és illatos - talán nem sejtetted volna, de erre is jók a citrusok!

Penész ellen

A penésztől nem könnyű megszabadulni, de akik ezekre a praktikákra szavaznak, azt mondják, nem is lehetetlen: egy próbát megérnek!

Ezt is szeretjük