Hagyományos tyúkhúsleves ráérős délutánokra
A gyöngyöző tyúkhúsleves igazi tanyasi csirkéből a legjobb.
A friss zöldségekből és jó minőségű tyúkhúsból készült leves bármikor jólesik, legyen forró nyár vagy éppen borongós, hűvös idő.
Cérnametélttel vagy eperlevél tésztával lesz tökéletes.
Tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1 egész tyúk
- 4-5 sárgarépa
- 1 nagy fej karalábé
- 1 kis fej zeller
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 fehérrépa
- 1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér
- 8-10 szem feketebors
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
A tyúkot tisztítsd meg jó alaposan, majd szedd pár részre, és tedd egy lábasba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd gyújts alá közepes lánggal, és szórd mellé a gyömbért és az egész borsot. Amíg elkezd forrni a víz, tisztítsd meg a zöldségeket.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A hagymát félbevágva már be is teheted a tyúk mellé, a többieket darabold nagyjából egységes méretű részekre, és tedd félre. Amikor a hús leve elkezd habzani, azt távolítsd el róla, majd tedd a lábasba a feldarabolt zöldségeket, a petrezselyem kivételével.
Sóval ízesítsd még a levest, majd fedd le, és kis lángon főzd benne puhára a húst, amikorra az jó lesz, addigra a zöldségek is elkészülnek. Mielőtt levennéd a tűzről, vágd bele a petrezselymet is, majd kóstold meg, ízlés szerint sózd, borsozd, aztán már tálalhatod is.
Friss és üde levesek
Ropogós zöldségekből készülnek a legjobb levesek.
OLVASD EL EZT IS!
- gomba
- bacon
30 perces göngyölt csirkemell
- hagyma
- marhahús
Klasszikus hagymásrostélyos-recept
- tojás
- tészta