Hagyományos tyúkhúsleves ráérős délutánokra
A nagymama receptje
A gyöngyöző tyúkhúsleves igazi tanyasi csirkéből a legjobb.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A friss zöldségekből és jó minőségű tyúkhúsból készült leves bármikor jólesik, legyen forró nyár vagy éppen borongós, hűvös idő.
Cérnametélttel vagy eperlevél tésztával lesz tökéletes.
Tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1 egész tyúk
- 4-5 sárgarépa
- 1 nagy fej karalábé
- 1 kis fej zeller
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 fehérrépa
- 1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér
- 8-10 szem feketebors
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
A tyúkot tisztítsd meg jó alaposan, majd szedd pár részre, és tedd egy lábasba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd gyújts alá közepes lánggal, és szórd mellé a gyömbért és az egész borsot. Amíg elkezd forrni a víz, tisztítsd meg a zöldségeket.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
A hagymát félbevágva már be is teheted a tyúk mellé, a többieket darabold nagyjából egységes méretű részekre, és tedd félre. Amikor a hús leve elkezd habzani, azt távolítsd el róla, majd tedd a lábasba a feldarabolt zöldségeket, a petrezselyem kivételével.
Sóval ízesítsd még a levest, majd fedd le, és kis lángon főzd benne puhára a húst, amikorra az jó lesz, addigra a zöldségek is elkészülnek. Mielőtt levennéd a tűzről, vágd bele a petrezselymet is, majd kóstold meg, ízlés szerint sózd, borsozd, aztán már tálalhatod is.
Friss és üde levesek
Ropogós zöldségekből készülnek a legjobb levesek.
OLVASD EL EZT IS!

- gomba
- bacon
30 perces göngyölt csirkemell

- hagyma
- marhahús
Klasszikus hagymásrostélyos-recept

- tojás
- tészta