Hagyományos tyúkhúsleves ráérős délutánokra

A nagymama receptje

A gyöngyöző tyúkhúsleves igazi tanyasi csirkéből a legjobb.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A friss zöldségekből és jó minőségű tyúkhúsból készült leves bármikor jólesik, legyen forró nyár vagy éppen borongós, hűvös idő.

Cérnametélttel vagy eperlevél tésztával lesz tökéletes.

Tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1 egész tyúk
  • 4-5 sárgarépa
  • 1 nagy fej karalábé
  • 1 kis fej zeller
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 fehérrépa
  • 1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér
  • 8-10 szem feketebors
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

A tyúkot tisztítsd meg jó alaposan, majd szedd pár részre, és tedd egy lábasba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd gyújts alá közepes lánggal, és szórd mellé a gyömbért és az egész borsot. Amíg elkezd forrni a víz, tisztítsd meg a zöldségeket.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A hagymát félbevágva már be is teheted a tyúk mellé, a többieket darabold nagyjából egységes méretű részekre, és tedd félre. Amikor a hús leve elkezd habzani, azt távolítsd el róla, majd tedd a lábasba a feldarabolt zöldségeket, a petrezselyem kivételével.

Sóval ízesítsd még a levest, majd fedd le, és kis lángon főzd benne puhára a húst, amikorra az jó lesz, addigra a zöldségek is elkészülnek. Mielőtt levennéd a tűzről, vágd bele a petrezselymet is, majd kóstold meg, ízlés szerint sózd, borsozd, aztán már tálalhatod is.

Friss és üde levesek 

Ropogós zöldségekből készülnek a legjobb levesek.

A 7 legfinomabb leves tavaszra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük