Tökéletes gulyásleves: bográcsban és tűzhelyen készítve is isteni
Egy fogással elintézheted az egész ebédet, sőt, ha marad belőle vacsorára, akkor azt is.
A gulyásleves elkészítése nem nehéz, igaz, nincs készen fél óra alatt, de egy nyugis hétvégi főzögetéshez tökéletes. Olyan fogásról van szó, melyet bográcsban is elkészíthetsz, de, ha erre nincs lehetőség, akkor a konyhából kikerülve is isteni lesz.
Arra ügyelj, hogy jó minőségű marhahúst vásárolj, hiszen azon áll vagy bukik az egész. A zsírt cserélheted olajra is, de, ha hagyományosan csinálod, még finomabb.
Gulyásleves
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 6 evőkanál zsír
- 4-5 közepes krumpli
- 2-3 fej vöröshagyma
- 2 közepes zöldpaprika
- 2 közepes paradicsom
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- köménymag
- só
- csipetke
A húst mosd meg, vágd kockákra, majd tedd félre. A felkockázott hagymát zsíron dinszteld meg, majd add hozzá a köménymagot és az átpasszírozott fokhagymát. Dobd rá a húst, és pirítsd fehéredésig. Adj hozzá pirospaprikát, sót és egy kevés vizet, majd lefedve hagyd párolódni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A krumplit vágd akkora kockákra, mint a húst, majd a zöldpaprikával tedd az edénybe, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzd puhára. Tálalás előtt tíz perccel szórd bele a paradicsomot és a csipetkét, melyhez egy tojást verj fel egy csipet sóval, majd adagolj hozzá lisztet, hogy kemény tésztát kapj. Ezt szaggasd kiskanállal a levesbe. Ha megfőtt, friss kenyérrel tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- bogrács
- egytálétel
Füstös bográcsgulyás
- paprika
- paradicsom
Így tedd el a lecsót
- rizs
- egytálétel