Tökéletes gulyásleves: bográcsban és tűzhelyen készítve is isteni
Egy fogással elintézheted az egész ebédet, sőt, ha marad belőle vacsorára, akkor azt is.

Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

70 éves, de jobban öltözik, mint a legtöbb fiatal: 13 izgalmas szett az Instagram divatikonjától »

Nagy a fenekük, de nem félnek megmutatni: minden nő szexi, ha szabadnak érzi magát »

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gulyásleves elkészítése nem nehéz, igaz, nincs készen fél óra alatt, de egy nyugis hétvégi főzögetéshez tökéletes. Olyan fogásról van szó, melyet bográcsban is elkészíthetsz, de, ha erre nincs lehetőség, akkor a konyhából kikerülve is isteni lesz.

Arra ügyelj, hogy jó minőségű marhahúst vásárolj, hiszen azon áll vagy bukik az egész. A zsírt cserélheted olajra is, de, ha hagyományosan csinálod, még finomabb.

Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 6 evőkanál zsír
  • 4-5 közepes krumpli
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 2 közepes zöldpaprika
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • csipetke

A húst mosd meg, vágd kockákra, majd tedd félre. A felkockázott hagymát zsíron dinszteld meg, majd add hozzá a köménymagot és az átpasszírozott fokhagymát. Dobd rá a húst, és pirítsd fehéredésig. Adj hozzá pirospaprikát, sót és egy kevés vizet, majd lefedve hagyd párolódni.

A krumplit vágd akkora kockákra, mint a húst, majd a zöldpaprikával tedd az edénybe, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzd puhára. Tálalás előtt tíz perccel szórd bele a paradicsomot és a csipetkét, melyhez egy tojást verj fel egy csipet sóval, majd adagolj hozzá lisztet, hogy kemény tésztát kapj. Ezt szaggasd kiskanállal a levesbe. Ha megfőtt, friss kenyérrel tálald.

OLVASD EL EZT IS!

bogracs lead
  • bogrács
  • egytálétel

Füstös bográcsgulyás

lecso lead
  • paprika
  • paradicsom

Így tedd el a lecsót

Ezt is szeretjük