Füstös bográcsgulyás

Szabadban főtt szombati ebéd

Hívd meg a barátaidat egy jó kis bográcsolásra, mindenki kiveheti a részét a főzésből.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bográcsolás jó móka, egészen délelőttől késő estig húzódhat a közös főzés a barátokkal, ráadásul mindenkinek akad feladat. A jó idő állandósulni látszik, így érdemes a konyhát kihelyezni a kertbe.

Ne legyetek türelmetlenek, a jó bográcsgulyás nem félórás étel. A ropogós, friss kenyérről és a fröccsről mellé mindenképpen gondoskodjatok.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 kg krumpli
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1 dl olaj
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény

A hagymát kockázd fel, önts olajat a bográcsba, majd dinszteld meg benne hagymát. Adj hozzá pirospaprikát, keverd el, majd öntsd fel 2 dl vízzel.

Dobd bele a felkockázott húst, add hozzá a fokhagymát, a kömény, és sózd meg. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst. A krumplit pucold meg, vágd kisebb kockákra. Amikor a hús már majdnem megfőtt, add a leveshez.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A felaprított paradicsomot és paprikát is tedd bele. Ha szükséges, engedd fel még egy kevés vízzel, és addig főzd, míg a hús és a krumpli is omlós nem lesz.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük