Jókai bableves
Forró egytálétel a hidegben
Bár levesnek készül, egy-két tányér után biztosan nem vágysz majd második fogásra. A Jókai bableves hagyományos receptje.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gazdag levesekben az a jó, hogy egy fogással is jóllakik az egész család, és nagyobb adagot elkészíteni belőlük ugyanannyi időbe telik, mint amikor két emberre főzöl.

A Jókai bableves gazdag ízéhez már nem is kell semmi más, csak egy szelet friss kenyér.

Jókai bableves

Hozzávalók:

  • 60 dkg füstölt sertéscsülök
  • 3 pár debreceni kolbász
  • 20 dkg szárazbab
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • fél zeller
  • 5 dkg liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • csipetketészta

A babot előző este áztasd be, majd a csülökkel együtt tedd fel főni körülbelül 2-2,5 liter vízbe. Add hozzá a megtisztított, egyben hagyott répát, zellert és kolbászt, és lassú tűzön főzd puhára.

Ekkor szedj ki belőle mindent, kivéve a babot, a csülökhúst kockázd, a kolbászt karikázd fel. Kevés zsíron készíts rántást a hagymából, fokhagymából és pirospaprikából, majd ezzel sűrítsd be a levest. Tedd vissza a csülköt és a kolbászt, majd főzd bele a csipetkét. Tejföllel meglocsolva tálald.

OLVASD EL EZT IS!

szekelykaposzta lead
  • káposzta
  • egytálétel

Székelykáposzta

kelkaposzta lead
  • káposzta
  • egytálétel

Rakott kelkáposzta

Ezt is szeretjük