Székelykáposzta
Így lesz szaftos és tökéletes
Minden igazi magyar háziasszonynak el kell tudnia készíteni a szaftos, húsos finomságot, aminek nem árt, ha másnap is esznek belőle.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Székely-káposzta, ahogy eredetileg írták, jó kiadós magyar étel, de nincs köze Székelyföldhöz, nevét Székely József költőről, íróról kapta. Ő kérte meg az Arany Sas Fogadó szakácsát, hogy főzzön valami sertéshúsos, szaftos, káposztás fogást.

Szerencsénkre az étterem szakácsa meg is alkotta az azóta is megunhatatlan műremeket, melyből nem csak egy napra lehet vacsora.

Székelykáposzta

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 60 dkg sertéslapocka vagy -comb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 dkg liszt
  • só és bors

A szalonnát vágd kis kockákra, és pirítsd meg egy nagy lábosban. A szalonnazsíron futtasd át a hagymát, majd add hozzá a húst és a pirospaprikát, és készíts pörköltalapot.

A káposztát keverd a húshoz, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Főzd puhára, de ne essen szét. Ezután habard be a tejföllel és a liszttel, és már tálalhatod is.

Képünk és leadképünk az ancsika1.wordpress.com oldalról származik.

Ezt is szeretjük