Bácskai rizses hús, ahogy mindenki szereti
Akadnak olyan ételek, melyek egyszerűek, és mégsem lehet őket soha megunni. A bácskai rizses hús éppen ilyen.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

Nőies ruhák 2019-re, magyar tervezőktől: mi már tudjuk, mi lesz a tavaszi divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bácskai rizses hús örök kedvenc, főleg, ha csalamádéval vagy kovászos uborkával tálalják. Ha a napköziben jutottál hozzá utoljára, akkor itt az ideje, hogy elkészítsd.

A pörkölthöz, bár sajnos a kifőzdékben ezt sokszor nem így gondolják, jó minőségű hús dukál, te se spórolj rajta.

Bácskai rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 3 zöldpaprika
  • 30 dkg rizs
  • 4 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • pirospaprika

A hagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a húst, keverd addig, amíg ki nem fehéredik, és csak azután sózd meg. Ha a hús már kezd barnulni, szórd meg pirospaprikával, engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt párold.

A rizst mosd meg, egy szűrőben csepegtesd le. Amikor a hús már majdnem puha, öntsd át egy tűzálló edénybe, keverd hozzá a rizst, a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózd meg, és engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Előmelegített sütőben párold puhára.

Rizsfőzés

Ha köretnek készíted a rizst, akkor sincs egyszerű dolgot, bár alapreceptről van szó, könnyű elrontani.

Ezt is szeretjük