Így tedd el a lecsót
A legjobb tippek a nagyitól
A lecsó elkészítése nem nagy kunszt, ahogyan a télire való elrakása sem. Lesd el, hogyan csinálja a nagyi, és készítsd el te is!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A téli hidegben nincs is jobb annál, mint visszaemlékezni a forró nyári napokra. Egy tányér lecsó garantáltan segít az élmény felelevenítésében, készítsd el hát te is!

Főzd meg a lecsót, majd befőttesüvegekbe adagolva egy kis szalicillal tartósítsd. Amikor pedig megkívánod, csak vedd le a kamra polcáról, és melegítsd meg.

Lecsó télire

Hozzávalók:

  • 2 kg paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál szalicil

A hagymát tisztítsd meg, majd vágd karikára. A paradicsomot és a paprikát mosd meg alaposan és vágd cikkekre.

Az olajat hevítsd fel, majd dinszteld meg rajta a hagymát. Szórd rá a paradicsomcikkeket, és alacsony lángon nagyjából 10-15 percig főzd. Ekkor add hozzá a paprikát, és gyakori keverés mellett 20-25 percig párold. Ízlésed szerint sózd meg, és főzd még néhány percig.

Befőttesüvegeket tisztíts ki, majd adagold ki a lecsót. Mindegyik üveg tetejére szórj egy késhegynyi szalicilt, majd az üvegek tetejére rögzíts celofánt, és úgy tekerd rá szorosan a kupakot. A földre letéve terítsd le az üvegeket egy pléddel, hagyd kihűlni, majd hűvös helyen tárold.

OLVASD EL EZT IS!

paradicsom
  • paradicsom
  • lecsó

Tegyél el lecsót!

paradicsom szuroben lecso
  • paprika
  • paradicsom

4 isteni lecsó recept

Ezt is szeretjük