Szaftos, zöldséges saslik receptek

Grillen és sütőben

A bambusznyársra tűzött húsok és zöldségek hihetetlenül változatosak, így a maradékokat is felhasználhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tipikus oroszországi étel a saslik, amit nálunk is felfedezhetsz a vízparti büfékben. Nagyon egyszerű, ugyanakkor ízletes ételről van szó, egyszerűen húzd a hozzávalókat egy bambusznyársra.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha vegetáriánus vagy, akkor egyszerűen hagyd ki a húst, szórd meg a nyársakat egy kis olajjal, és ugyanúgy süsd meg a saslikot, csupán kevesebb ideig hagyd a tűz fölött.

Görögös saslik

Hozzávalók:

  • 30 dkg kisebb csiperke
  • 1 kg szűzpecsenye
  • koktélparadicsom
  • juhsajt
  • olívabogyó
  • 1 evőkanál vaj
  • fél cukkini
  • citromlé
  • oregánó
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • bors

Az olívaolajból, citromléből, sóból és fűszerekből készíts páclevet, majd tedd bele a felkockázott húst legalább két órára. A zöldségeket aprítsd fel a hússal azonos méretűre, majd, ha a hús már eleget pácolódott, húzz fel mindent felváltva a nyársra, sózd meg, és tűz felett süsd meg.

Hagymás-paradicsomos saslik

Hozzávalók:

  • 50 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 4 paprika
  • 1 kg csirkemell
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • bors

A fehérbort és a tejszínt keverd össze, és ízlésed szerint sózd, borsozd. A gombát darabold fel, és tedd a pácba 45-50 percre. A többi zöldséget és a húst is darabold fel, majd a pácolt gombával együtt húzkodd őket a nyársra.

Készítheted szabad tűzön, ha azonban nincs erre lehetőséged, tedd tepsibe, és fedd le alufóliával. Előmelegített sütőben süsd 45 percet, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Currys saslik

Hozzávalók:

  • 30 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg paprika
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél citrom leve
  • cukor
  • curry
  • bors

A húst, a cukkinit, a paradicsomot és a paprikát vágd kockákra. Curryvel, illetve sóval, borssal szórd meg őket, és hagyd állni egy órát. Húzd nyársra, és grillezd meg. A finomra aprított hagymát olajon dinszteld meg, majd engedd fel vízzel. Add hozzá a mogyoróvajat, a citrom levét, szórd meg kevés curryvel, illetve ízlésed szerint cukorral. Forrald fel, és a megsütött saslikot öntsd le vele.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Sárgarépás saslik

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg csirkemell
  • 10 dkg lilahagyma
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • szerecsendió
  • bors

Az olívaolajat szerecsendióval, sóval, valamint borssal keverd össze. A zöldségeket és a csirkemellet darabold fel, és áztasd a pácba 40-50 percre. Ezután húzd fel a hozzávalókat váltogatva a nyársra, majd szabad tűz felett süsd meg.

Ezt is szeretjük