Szaftos, zöldséges saslik receptek
Grillen és sütőben
A bambusznyársra tűzött húsok és zöldségek hihetetlenül változatosak, így a maradékokat is felhasználhatod.
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Tipikus oroszországi étel a saslik, amit nálunk is felfedezhetsz a vízparti büfékben. Nagyon egyszerű, ugyanakkor ízletes ételről van szó, egyszerűen húzd a hozzávalókat egy bambusznyársra.
Ha vegetáriánus vagy, akkor egyszerűen hagyd ki a húst, szórd meg a nyársakat egy kis olajjal, és ugyanúgy süsd meg a saslikot, csupán kevesebb ideig hagyd a tűz fölött.
Görögös saslik
Hozzávalók:
- 30 dkg kisebb csiperke
- 1 kg szűzpecsenye
- koktélparadicsom
- juhsajt
- olívabogyó
- 1 evőkanál vaj
- fél cukkini
- citromlé
- oregánó
- kakukkfű
- olívaolaj
- só
- bors
Az olívaolajból, citromléből, sóból és fűszerekből készíts páclevet, majd tedd bele a felkockázott húst legalább két órára. A zöldségeket aprítsd fel a hússal azonos méretűre, majd, ha a hús már eleget pácolódott, húzz fel mindent felváltva a nyársra, sózd meg, és tűz felett süsd meg.
Hagymás-paradicsomos saslik
Hozzávalók:
- 50 dkg vöröshagyma
- 50 dkg paradicsom
- 30 dkg gomba
- 4 paprika
- 1 kg csirkemell
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- só
- bors
A fehérbort és a tejszínt keverd össze, és ízlésed szerint sózd, borsozd. A gombát darabold fel, és tedd a pácba 45-50 percre. A többi zöldséget és a húst is darabold fel, majd a pácolt gombával együtt húzkodd őket a nyársra.
Készítheted szabad tűzön, ha azonban nincs erre lehetőséged, tedd tepsibe, és fedd le alufóliával. Előmelegített sütőben süsd 45 percet, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
Currys saslik
Hozzávalók:
- 30 dkg szűzpecsenye
- 10 dkg cukkini
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg paprika
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1 fej vöröshagyma
- fél citrom leve
- cukor
- curry
- só
- bors
A húst, a cukkinit, a paradicsomot és a paprikát vágd kockákra. Curryvel, illetve sóval, borssal szórd meg őket, és hagyd állni egy órát. Húzd nyársra, és grillezd meg. A finomra aprított hagymát olajon dinszteld meg, majd engedd fel vízzel. Add hozzá a mogyoróvajat, a citrom levét, szórd meg kevés curryvel, illetve ízlésed szerint cukorral. Forrald fel, és a megsütött saslikot öntsd le vele.
Sárgarépás saslik
Hozzávalók:
- 30 dkg sárgarépa
- 30 dkg csirkemell
- 10 dkg lilahagyma
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- szerecsendió
- só
- bors
Az olívaolajat szerecsendióval, sóval, valamint borssal keverd össze. A zöldségeket és a csirkemellet darabold fel, és áztasd a pácba 40-50 percre. Ezután húzd fel a hozzávalókat váltogatva a nyársra, majd szabad tűz felett süsd meg.