Szaftos, zöldséges saslik receptek
Grillen és sütőben
A bambusznyársra tűzött húsok és zöldségek hihetetlenül változatosak, így a maradékokat is felhasználhatod.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha másnapos vagy: ínycsiklandó, hidratáló turmix »

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tipikus oroszországi étel a saslik, amit nálunk is felfedezhetsz a vízparti büfékben. Nagyon egyszerű, ugyanakkor ízletes ételről van szó, egyszerűen húzd a hozzávalókat egy bambusznyársra.

Ha vegetáriánus vagy, akkor egyszerűen hagyd ki a húst, szórd meg a nyársakat egy kis olajjal, és ugyanúgy süsd meg a saslikot, csupán kevesebb ideig hagyd a tűz fölött.

Görögös saslik

Hozzávalók:

  • 30 dkg kisebb csiperke
  • 1 kg szűzpecsenye
  • koktélparadicsom
  • juhsajt
  • olívabogyó
  • 1 evőkanál vaj
  • fél cukkini
  • citromlé
  • oregánó
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • bors

Az olívaolajból, citromléből, sóból és fűszerekből készíts páclevet, majd tedd bele a felkockázott húst legalább két órára. A zöldségeket aprítsd fel a hússal azonos méretűre, majd, ha a hús már eleget pácolódott, húzz fel mindent felváltva a nyársra, sózd meg, és tűz felett süsd meg.

Hagymás-paradicsomos saslik

Hozzávalók:

  • 50 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 4 paprika
  • 1 kg csirkemell
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • bors

A fehérbort és a tejszínt keverd össze, és ízlésed szerint sózd, borsozd. A gombát darabold fel, és tedd a pácba 45-50 percre. A többi zöldséget és a húst is darabold fel, majd a pácolt gombával együtt húzkodd őket a nyársra.

Készítheted szabad tűzön, ha azonban nincs erre lehetőséged, tedd tepsibe, és fedd le alufóliával. Előmelegített sütőben süsd 45 percet, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Currys saslik

Hozzávalók:

  • 30 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg paprika
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél citrom leve
  • cukor
  • curry
  • bors

A húst, a cukkinit, a paradicsomot és a paprikát vágd kockákra. Curryvel, illetve sóval, borssal szórd meg őket, és hagyd állni egy órát. Húzd nyársra, és grillezd meg. A finomra aprított hagymát olajon dinszteld meg, majd engedd fel vízzel. Add hozzá a mogyoróvajat, a citrom levét, szórd meg kevés curryvel, illetve ízlésed szerint cukorral. Forrald fel, és a megsütött saslikot öntsd le vele.

Sárgarépás saslik

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg csirkemell
  • 10 dkg lilahagyma
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • szerecsendió
  • bors

Az olívaolajat szerecsendióval, sóval, valamint borssal keverd össze. A zöldségeket és a csirkemellet darabold fel, és áztasd a pácba 40-50 percre. Ezután húzd fel a hozzávalókat váltogatva a nyársra, majd szabad tűz felett süsd meg.

Ezt is szeretjük