Sült kacsacomb
Egy igazi vasárnapi lakoma egyik legjobb fogása lehet a zamatos kacsasült, isteni párolt káposztával tálalva.
Ha úgy érzed, hogy az igazi lakomáknak karácsony után sem szabad véget érniük, ez lesz a te recepted!
A párolt káposzta mellett elengedhetetlen köret még hozzá a hagymás tört krumpli is, a legjobb, ha mindkettőt elkészíted, úgy lesz teljes az élmény!
Sült kacsacomb
Hozzávalók:
- 6 szép nagy kacsacomb
- 2 ág rozmaring
- 2 kiskanál majoránna
- 4 babérlevél
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A húsokat dörgöld be jó alaposan a fűszerekkel és egy kis olajjal, majd tedd hűtőbe legalább pár órára, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát áll. Ha letelt a pácolásra szánt idő, végy elő egy mélyebb edényt, pirítsd meg benne a combok mindkét oldalát, majd önts alájuk annyi vizet, amiben puhára főnek - először tégy alájuk kevés vizet, aztán folyamatosan pótold, így biztos nem lesz túl sok -, és nagyjából egy óráig főzd őket, közepes lángon, lefedve.
Ha szépen megpuhultak, egy tepsibe tégy sütőpapírt, rá a húsokat, és told be 180 fokra előmelegített sütőbe, körülbelül fél órára. Időnként fordítsd meg a húsokat, és folyamatosan locsolgasd őket a lábasban megmaradt lével. Amíg sül, készítsd el hozzá a párolt káposztát!
Különleges köretek különleges alkalmakra
A hagyományostól eltérő köretek a legegyszerűbb fogást is feldobhatják, készítsd el közülük bármelyiket!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- fokhagyma
Egyben sült karaj
- hagyma
- marha
Hagymás rostélyos
- sajt
- fokhagyma