Sült kacsacomb
Párolt káposztával a legjobb
Egy igazi vasárnapi lakoma egyik legjobb fogása lehet a zamatos kacsasült, isteni párolt káposztával tálalva.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha úgy érzed, hogy az igazi lakomáknak karácsony után sem szabad véget érniük, ez lesz a te recepted!

A párolt káposzta mellett elengedhetetlen köret még hozzá a hagymás tört krumpli is, a legjobb, ha mindkettőt elkészíted, úgy lesz teljes az élmény!

Sült kacsacomb

Hozzávalók:

  • 6 szép nagy kacsacomb
  • 2 ág rozmaring
  • 2 kiskanál majoránna
  • 4 babérlevél
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A húsokat dörgöld be jó alaposan a fűszerekkel és egy kis olajjal, majd tedd hűtőbe legalább pár órára, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát áll. Ha letelt a pácolásra szánt idő, végy elő egy mélyebb edényt, pirítsd meg benne a combok mindkét oldalát, majd önts alájuk annyi vizet, amiben puhára főnek - először tégy alájuk kevés vizet, aztán folyamatosan pótold, így biztos nem lesz túl sok -, és nagyjából egy óráig főzd őket, közepes lángon, lefedve.

Ha szépen megpuhultak, egy tepsibe tégy sütőpapírt, rá a húsokat, és told be 180 fokra előmelegített sütőbe, körülbelül fél órára. Időnként fordítsd meg a húsokat, és folyamatosan locsolgasd őket a lábasban megmaradt lével. Amíg sül, készítsd el hozzá a párolt káposztát!

Különleges köretek különleges alkalmakra

A hagyományostól eltérő köretek a legegyszerűbb fogást is feldobhatják, készítsd el közülük bármelyiket!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

omlos sult karaj lead
  • fűszer
  • fokhagyma

Egyben sült karaj

Ezt is szeretjük