8 isteni, egészséges étel spárgából: leves, köret vagy főétel is lehet belőle
A spárgából készült ételek finomak és egészségesek. Készülhet belőlük leves, főétel és desszert is.

Érdemes tavasszal spárgából készült ételeket készítened, hiszen ez a friss, ropogós zöldség tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A spárgaszezon elég rövid, áprilistól júniusig tart, úgyhogy ki kell használni, és minél több finomságot főzni belőle, amíg lehet.
Spárgát körültekintően vásárolj! Ne vegyél olyan zöldséget, amin barnás elszíneződés található, a szára fonnyadt, üreges, vagy benyomáskor nem friss, hanem savanykás szagú levet ereszt! A tárolására is figyelj oda: a fehér spárga alját felhasználásig tekerd nedves konyharuhába, a zöldet pedig állítsd vízzel teli befőttesüvegbe!
Spárgából készült ételek
A spárga változatos módon használható fel. Készülhet belőle leves, pite, megrakhatod krumplival, vagy süthetsz belőle akár sós ropogtatnivalót. Ha pedig az év többi részében is szívesen élveznéd, tartósíthatod is.
- spárga
- spárgakrémleves
- spárgás ételek
- spárga leveles tésztában
- spárgával töltött csirkemell
- spárgás-paradicsomos pite
- fermentált spárga
- rizottó
- Recept
OLVASD EL EZT IS!

- spenót
- spenótos rakott krumpli