8 isteni, egészséges étel spárgából: leves, köret vagy főétel is lehet belőle
A spárgából készült ételek finomak és egészségesek. Készülhet belőlük leves, főétel és desszert is.
Érdemes tavasszal spárgából készült ételeket készítened, hiszen ez a friss, ropogós zöldség tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A spárgaszezon elég rövid, áprilistól júniusig tart, úgyhogy ki kell használni, és minél több finomságot főzni belőle, amíg lehet.
Spárgát körültekintően vásárolj! Ne vegyél olyan zöldséget, amin barnás elszíneződés található, a szára fonnyadt, üreges, vagy benyomáskor nem friss, hanem savanykás szagú levet ereszt! A tárolására is figyelj oda: a fehér spárga alját felhasználásig tekerd nedves konyharuhába, a zöldet pedig állítsd vízzel teli befőttesüvegbe!
Spárgából készült ételek
A spárga változatos módon használható fel. Készülhet belőle leves, pite, megrakhatod krumplival, vagy süthetsz belőle akár sós ropogtatnivalót. Ha pedig az év többi részében is szívesen élveznéd, tartósíthatod is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
- spárga
- spárgakrémleves
- spárgás ételek
- spárga leveles tésztában
- spárgával töltött csirkemell
- spárgás-paradicsomos pite
- fermentált spárga
- rizottó
- Recept
OLVASD EL EZT IS!
- spenót
- spenótos rakott krumpli