Isteni spárgás-paradicsomos pite: a franciák egyik nagy kedvence
A franciák sós pitéjét, a quiche-t számtalan módon variálhatod: most, hogy szezonja van, készítsd el spárgával és koktélparadicsommal!

- Nőies és vagány átmeneti kabátok, melyek még az unalmas szetteket is feldobják: divatos fazonok árakkal »
- Kristen Stewart ennél furcsább ruhát még nem viselt: teljesen átlátszó, de ez a legkisebb baja »
- Teljes stílusváltáshoz kért segítséget az 58 éves nő: csodásan átalakult a szakemberek keze alatt »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
A sós pitét vagy quiche-t olyan töltelékkel készítheted, amilyet csak megkívánsz. Így tavasszal kiváló választás a spárga. A tartalmas pite akár ebédre vagy vacsorára is tökéletes és laktató. A tésztát összeállítás után pihentesd a hűtőben, majd süsd elő, és csak utána kend rá a tölteléket. Így megelőzheted, hogy felhólyagosodjon, és biztosíthatod, hogy egyenletesen átsül.
Spárgás-paradicsomos pite
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 db tojássárga
- 1 evőkanál tejföl
- 0.5 kávéskanál só
A töltelékhez
- 1 csomag spárga
- 10 dkg reszelt sajt
- 6 szem koktélparadicsom
- 4 db tojás
- 2 dl habtejszín
- 2 teáskanál liszt
- 1 köteg kapor
- 1 kávéskanál só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Először állítsd össze a tésztát. Az átszitált, sós lisztet morzsold el a vajjal, keverd hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt. Gyúrj belőle egynemű tésztát, és hűtőben pihentesd legalább fél órát.
Közben készítsd el a tölteléket. A spárgákat tisztítsd meg a fás végeiktől, és forrásban lévő, sós vízben főzd három percig. Szűrd le, és ha kihűlnek, vágd őket nagyobb darabokra. A sajtot reszeld le, a koktélparadicsomokat vágd félbe, a kaprot aprítsd fel. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd simára a liszttel. Sózd, borsozd, dolgozd hozzá a tejszínt, és szórd meg a kaporral, keverd bele a sajt kétharmadát. Felhasználásig tedd a hűtőbe.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A hűtőből kivett tésztát nyújtsd ki kör alakúra, és óvatosan emeld át egy kivajazott, kilisztezett piteformába. Úgy egyengesd el, hogy a forma oldalát is befedje. Süsd 10 percig, majd vedd ki a sütőből, egyengesd el rajta a tölteléket, szórd meg a kimaradt sajttal, és told vissza további fél órára, amíg a töltelék is átsül.
A spárga a leveles tésztából készült tart nevű süteményhez is kiválóan passzol.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept