Csirkés, spárgás rizottó, ahogy az olaszok készítik: így lesz finom krémes

A rizottó autentikus olasz fogás, aminek ezúttal a csirke és a spárga növeli az élvezeti értékét.

csirkes-spargas-rizotto
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spárgás rizottó a tavasz nagy kedvence. Ez a változat krémesebb, mint a menzai. Sikerének egyik titka a fehér bor. Az sem mindegy, milyen rizsből készíted, a rizottóhoz az Arborio és a Carnaroli a legjobb választás. Az olaszok általában előételként kínálják, de főfogásként is bevetheted. Húsleves helyett alaplét is használhatsz. 

Csirkés, spárgás rizottó receptje

Hozzávalók

  • 35 dkg csirkemell
  • 25 dkg rizottórizs
  • 1 csokor spárga
  • 2.5 dl fehér bor
  • 5 dkg parmezán
  • 1 db vöröshagyma
  • 1.5 l húsleves
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát tisztítsd meg, a fás részét törd le, és vágd 2-5 centis darabokra. A csirkemelleket sózd, borsozd, és három-négy percig süsd olajon, majd add hozzá a spárgát, és párold puhára. A húst és a spárgát vedd ki a zsiradékból, dobd rá az aprított vöröshagymát, és kezdd dinsztelni. Kicsit később tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy-két perccel később add hozzá a rizst, és közepes lángon kevergesd két-három percig. Öntsd hozzá a bort, majd amikor a rizs szinte teljesen magába szívta, részletekben adagold hozzá a meleg húslevest. Főzd a rizst 15-20 percig. Ha a szemek még nem főnek szét, de kellőképpen puhák, tedd rá a spárgát, a csirkét, süsd össze két-három perc alatt. Tálalás előtt szórd meg reszelt parmezánnal. 
A spárgás pitét is muszáj kipróbálni. Ezt is elkészítheted az univerzális leveles tésztából.   

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük