Fokhagymás, tejszínes spárgakrémleves: 30 perc, és kész
Ha megjelenik a boltban, a piacon a spárga, nehéz ellenállni neki, krémlevesnek fantasztikus.

spargakremleves-recept
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha igazi tavaszias fogást tennél az asztalra, a spárgakrémlevesben nem fogsz csalódni. A friss zöldség kalóriaszegény, tele van vitaminnal, fontos ásványi anyagokkal, már csak ezért is érdemes minél többször fogyasztani valamilyen formában. Leves helyett alaplével is felöntheted, a tejszíntől pedig még finomabb lesz a textúrája. A spárgafejek nagyon zsengék, azokat később is ráérsz a főzőlébe rakni, illetve díszítésre is félretehetsz néhányat. 

Fokhagymás, tejszínes spárgakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárga
  • 8 dl húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 1 db közepes krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál vaj
  • kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát alaposan mosd meg, távolítsd el a fás, száraz részeket, és vágd fel két-három centis darabokra. A krumplit pucold meg, és kockázd fel. A meghámozott, felaprított hagymát dinszteld meg az olvasztott vajon, majd dobd rá a spárgát, és kevergetve süsd egy-két percig.

Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, és öntsd fel a levessel. Fedő alatt párold puhára körülbelül 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. Rakd vissza a tűzre, és csorgasd hozzá a tejszínt. Főzd még pár percig, majd forrón tálald. 
A spárga sonkával és zsemlemorzsával sütve is kitűnő, próbáld ki mindkét változatot!

Ezt is szeretjük